8 darabhoz:
3 nagyméretű tojás
másfél deci víz
egy csipet só
5 dkg zöldbanán liszt
a sütéshez kókuszzsír
A töltelék tetszőleges, nálunk mákkrém volt, amihez darált mákot és kevés édesítőt annyi forró vízzel kevertem össze, hogy kenhető, de nem folyós krém legyen.
A tojásokat a vízzel és a sóval elektromos kézi habverővel felhabosítottam, belekevertem a lisztet és a palacsintákat felforrósított serpenyőben, egy-egy darabka kókuszzsírt felolvasztva kisütöttem. Könnyen, szépen meg lehetett fordítani őket, egyáltalán nem szakadozott.
A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük. A 2 tojást a lisztes keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszkrémet fél órára a fagyasztóba tesszük, vigyázzunk, hogy ne fagyjon meg. Ezután kézi habverővel kemény habot verünk belőle. A felvert tejszín felébe belekeverjük a feldara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áfonyát mossuk meg, 10 dkg-t vegyünk külön, és tegyük félre. Turmixgépben keverjük össze a görög joghurtot a túróval, a vaníliás és a sima xilittel, a citrom héjával és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű