20 dkg füge v, aszalt
20 dkg méz
20 dkg darált dió
10-30 dkg darált háztartási keksz (attól függ, mennyit vesz fel, hogy mennyi leve volt a narancsnak)
0.5 teáskanál őrölt fahéj
1 db narancs leve
A fügét vágjuk darabokra, majd öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje. / ha aszaltból készítjük / Amíg a füge megszívja magát vízzel, addig daráljuk le a diót, és a háztartási kekszet. Amint megvagyunk mindezzel, a megázott fügéről öntsük le a vizet, majd tegyük forgókéses aprítógépbe, és daráljuk össze vele.A friss fügét nem kell áztatni.
Ha megtörtént, öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a mézet, a darált diót, a fahéjat és az egy narancs kifacsart levét. Ezután kevergetés mellett kezdjük el adagolni a darált kekszet addig, amíg össze nem áll egy olyan masszává, ami már formázható, és elválik az edény falától. A hozzáadott darált keksz mennyisége erősen függ a méz sűrűségétől, attól, hogy a füge mennyi vizet szívott magába, illetve attól, mennyi leve volt a narancsnak. Ha készen vagyunk, és van egy szép, nagy diós-mézes fügegombócunk, akkor tekerjük folpackba majd tegyük a hűtőbe egy órát pihenni.
Ha eltelt az egy óra, formáljunk belőlük diónyi golyókat. Beleforgathatjuk darált kekszbe, csokoládé darába, vagy színes cukorforgácsba.
kép 4205
A 240 g rizst megmossuk, és forró, lobogó vízben félpuhára főzük. A rizst leszűrjük, majd leöblítjük. Ezután 30 g vajat, 4 dl tejet felmelegítünk és 80 g porcukorral és vaníliával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-1,5 dl joghurtot felmelegítünk. Majd a zselatinport a cukorral összekeverve, ehhez a joghurthoz öntjük! Addig melegítjük, amíg sima nem lesz, és egyszer hagyjuk felforrni. Hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát, lisztet, cukrot elkeverem, majd hozzáadom a tojások felvert sárgáját. Alaposan eldolgozom és a megmelegített, de nem forró tejet hozzáadom és csomómentesre keverem....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű