20 dkg füge v, aszalt
20 dkg méz
20 dkg darált dió
10-30 dkg darált háztartási keksz (attól függ, mennyit vesz fel, hogy mennyi leve volt a narancsnak)
0.5 teáskanál őrölt fahéj
1 db narancs leve
A fügét vágjuk darabokra, majd öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, hogy éppen ellepje. / ha aszaltból készítjük / Amíg a füge megszívja magát vízzel, addig daráljuk le a diót, és a háztartási kekszet. Amint megvagyunk mindezzel, a megázott fügéről öntsük le a vizet, majd tegyük forgókéses aprítógépbe, és daráljuk össze vele.A friss fügét nem kell áztatni.
Ha megtörtént, öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a mézet, a darált diót, a fahéjat és az egy narancs kifacsart levét. Ezután kevergetés mellett kezdjük el adagolni a darált kekszet addig, amíg össze nem áll egy olyan masszává, ami már formázható, és elválik az edény falától. A hozzáadott darált keksz mennyisége erősen függ a méz sűrűségétől, attól, hogy a füge mennyi vizet szívott magába, illetve attól, mennyi leve volt a narancsnak. Ha készen vagyunk, és van egy szép, nagy diós-mézes fügegombócunk, akkor tekerjük folpackba majd tegyük a hűtőbe egy órát pihenni.
Ha eltelt az egy óra, formáljunk belőlük diónyi golyókat. Beleforgathatjuk darált kekszbe, csokoládé darába, vagy színes cukorforgácsba.
kép 4205
Jeweils 1-2 Amarettini pro Person in dekorative Dessertgläser (nach Möglichkeit in hohe Gläser, damit die Schichten gut rauskommen) verteilen. Obst putzen (evtl. entsteinen) und i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gesztenyét megmosom,1 órát főzöm,leöblítem hideg vízzel, majd középen bevágom. 2. Kiskanállal kiszedem a gesztenyét,utána húsdarálón ledarálom. 3. 1 kg darált gesztenyéh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• nagy doboz natúr joghurt, liszt, vaníliás cukor, összekeverni sűrű tésztává, • teflon serpenyőbe olaj, kisütni, • fahéjas porcukorral v. lekvárral.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű