Kekszes alap:
1 csomag Győri Zabfalatok
12 dkg olvasztott Rama vaj
Mousse:
50 dkg eper
ízlés szerint nádcukor
4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr)
Málnazselé:
40 dkg málna (fagyasztott is jó)
ízlés szerint nádcukor
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz
Az olvasztott vajjal összekeverjük a ledarált zabkekszet. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimitjuk kanállal a kekszes morzsát, majd hütőbe tesszük.
A lecsumázott epret megmossuk, botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre forrni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot, ha forrni kezd levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felforralt eperhez keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az epres pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a kekszes alapra és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.
A megmosott málnát pürésítjük botmixerrel, adhatunk hozzá kevés vizet és nádcukrot is. Felforraljuk majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.
Ráöntjük a megdermedt epres-joghurtos részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.
Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel!
A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A csokoládét durvára szeleteljük, a dióval és a cukor felével aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk. Nem kell, hogy teljesen finom morzsa legyen, inkább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát egy jénai tálba lerakom, meglocsolom rummal és megszóróm mazsolával. A pudingot a csomagoláson előírt utasítás szerint megfőzzük a tejjel és a cukorral. Még melegen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához. 1-2 órán át...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű