Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kekszes alap:

1 csomag Győri Zabfalatok
12 dkg olvasztott Rama vaj

Mousse:

50 dkg eper
ízlés szerint nádcukor
4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr)

Málnazselé:

40 dkg málna (fagyasztott is jó)
ízlés szerint nádcukor
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz

Elkészítés:


Az olvasztott vajjal összekeverjük a ledarált zabkekszet. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimitjuk kanállal a kekszes morzsát, majd hütőbe tesszük.

A lecsumázott epret megmossuk, botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre forrni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot, ha forrni kezd levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felforralt eperhez keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az epres pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a kekszes alapra és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.

A megmosott málnát pürésítjük botmixerrel, adhatunk hozzá kevés vizet és nádcukrot is. Felforraljuk majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.

Ráöntjük a megdermedt epres-joghurtos részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.
Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel!

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével

Kinek a kedvence ez a recept?


Begezi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Cappucino szelet
Cappucino szelet

Kisütjük a tésztát és a krém felét rákenjük.A krém másik felébe 1 evőkanál kakaót és 1 evőkanál őrölt kávét teszünk, majd rákenjük a fehér krémre. Ezután csokimázzal áthúzzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Mézes krémes (grízes)
Mézes krémes (grízes)

A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Chia puding málnával
Chia puding málnával

1. A tejet, chia magot és az édesítőszert összekeverjük egy tálban, majd minimum 8 órán át állni hagyjuk a hűtőben. 2. 1-2 óra után meg lehet keverni, de ha nem, akkor sincs gond....

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Beigli
Beigli

A lisztet összekeverem a vajjal,2 egesz tojással,sütőporral,vaniliás cukorral,kristálycukorral,sóval Az élesztőt felfuttatom a langyos tejbe(én szoktam a langyos tejbe tenni 1 ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk