menu

Családireceptkönyv.hu

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kekszes alap:

1 csomag Győri Zabfalatok
12 dkg olvasztott Rama vaj

Mousse:

50 dkg eper
ízlés szerint nádcukor
4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr)

Málnazselé:

40 dkg málna (fagyasztott is jó)
ízlés szerint nádcukor
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz

Elkészítés:


Az olvasztott vajjal összekeverjük a ledarált zabkekszet. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimitjuk kanállal a kekszes morzsát, majd hütőbe tesszük.

A lecsumázott epret megmossuk, botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre forrni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot, ha forrni kezd levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felforralt eperhez keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az epres pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a kekszes alapra és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.

A megmosott málnát pürésítjük botmixerrel, adhatunk hozzá kevés vizet és nádcukrot is. Felforraljuk majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.

Ráöntjük a megdermedt epres-joghurtos részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.
Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel!

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével

Kinek a kedvence ez a recept?


Begezi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Low Carb Chia-Schoko-Pudding
Low Carb Chia-Schoko-Pudding

Chia trifft Kokos - zwei Superfoods in einem Drink / Pudding. Schnell gemacht, sättigt sehr gut und gibt Kraft für die nächsten Stunden. Ideal als Zwischenmahlzeit. Alle Zutaten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancspuding (Sóbors)
Narancspuding (Sóbors)

A tejet melegítsük fel egy kis lábasban, de ne forrjon. Amíg melegszik a tej, a cukrokat és a keményítőt keverjük össze egy tálkában. A tojássárgáját adjuk a cukros keverékhez, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Húsvéti Kalács
Húsvéti Kalács

Egy kevés tejben keverjük el az élesztőt, a tojássárgáját és a porcukrot. Majd az összes összetevőt gyúrjuk össze és dagasszuk simára. Ezután hagyjuk érni a tésztát 20 percig, majd...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Syle
Francia szilvás lepény
Francia szilvás lepény

Elkészítés: Először a tésztát készítjük el, mert majd pihennie kell a hűtőben. Tehát kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, majd a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, de csa...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk