Családireceptkönyv.hu

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kekszes alap:

1 csomag Győri Zabfalatok
12 dkg olvasztott Rama vaj

Mousse:

50 dkg eper
ízlés szerint nádcukor
4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr)

Málnazselé:

40 dkg málna (fagyasztott is jó)
ízlés szerint nádcukor
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz

Elkészítés:


Az olvasztott vajjal összekeverjük a ledarált zabkekszet. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimitjuk kanállal a kekszes morzsát, majd hütőbe tesszük.

A lecsumázott epret megmossuk, botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre forrni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot, ha forrni kezd levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felforralt eperhez keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az epres pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a kekszes alapra és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.

A megmosott málnát pürésítjük botmixerrel, adhatunk hozzá kevés vizet és nádcukrot is. Felforraljuk majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.

Ráöntjük a megdermedt epres-joghurtos részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.
Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel!

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével

Kinek a kedvence ez a recept?


Begezi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Csokikrém
Csokikrém

A tojást a lisztel a kakaóporral a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük.A tejet felfőzzük a vaníliás cukorral,majd hozzáöntjük a kakaós keveréket.Állandó keverés mel...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALMÁS SÜTI
ALMÁS SÜTI

A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. Az almát mossuk meg, ha szeretnénk meg is hámoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kétperces joghurtdesszert
Kétperces joghurtdesszert

A gyümölcsöt megtisztítjuk, kockákra (vagy karikákra - ha banán) vágjuk. Rálocsoljuk a citromlevet, rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a joghurtot, elkeverjük. Borospoharakban tálalju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Bounty palacsinta
Bounty palacsinta

A hozzávalókból kikeverjük a palacsintatésztát, pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és simára kev...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk