Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Epres hab citromfűvel - OK


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 tojásfehérje, 2 kanál citromlé, 100 g szétnyomott eper, 40 g porcukor, 2 kanál felaprított citromfű

Elkészítés:


1. Verjük fel a tojásfehérjét a citromlével.

2. Utána keverjük hozzá a szétnyomott epret és a porcukrot.

3. Legvégül adjuk hozzá a 2 kanál apróra összevágott citromfüvet.

4. Az így kapott habot szervírozzuk pohárban vagy desszertes tálkában, és díszítsük eperrel, macskanyelvvel, citromfű levéllel.

Epres hab citromfűvel - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Olasz: Panna cotta
Olasz: Panna cotta

1. A tejszínt és a tejet egy lábasba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magocskáit és magát a rudat is, majd az egészet forráspontig hevítjük. Ezután belehelyezzük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsófia
piskóta
Avatar Zsófia Kedvelnék
piskóta

keverd össze a dolgokat

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pudingos tejberizs
Pudingos tejberizs

A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Salzburgi galuska - OK
Krémes - Salzburgi galuska - OK

1. A sütőt 200 fokra melegítjük. 2. Nagy tűzálló tálat kikenünk a vajjal és a tejet belelocsoljuk. 3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot és a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk