menu

Családireceptkönyv.hu

Epres hab citromfűvel


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 tojásfehérje, 2 kanál citromlé, 100 g szétnyomott eper, 40 g porcukor, 2 kanál felaprított citromfű

Elkészítés:


1. Verjük fel a tojásfehérjét a citromlével.

2. Utána keverjük hozzá a szétnyomott epret és a porcukrot.

3. Legvégül adjuk hozzá a 2 kanál apróra összevágott citromfüvet.

4. Az így kapott habot szervírozzuk pohárban vagy desszertes tálkában, és díszítsük eperrel, macskanyelvvel, citromfű levéllel.

Epres hab citromfűvel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrógombóc
Túrógombóc

A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojássárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ezt követően hozzáadjuk a masszához. 1-2 órán...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Tiramisu
Tiramisu

A tojássárgáját kikeverjük a cukkorral, hozzáadjuk a rumot, később pedig a mascarponét a pudinggal, addig keverjük, míg sima és kissé habos nem lesz. A tojásfehérjét kemény habbá v...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - édes
Palacsinta - édes

Az édes tésztából sütött palacsintákat mézzel megkenjük. Háromszögletűre hajtjuk, porcukorral meghintjük. Forrón tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
FONDANT SZALONCUKOR
FONDANT SZALONCUKOR

Egy edénybe öntjük a fél kiló fehér vagy barna cukrot, hozzáteszünk 10 evőkanál vizet. Folyamatosan kevergetve forrástól 8 percig főzzük. A hatodik percben egy kanál masszát tányér...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk