2 db csirkemell filé, 1 ek. vaj, só, frissen őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 sz. újhagyma, fél cs. tejszínes pudingpor, 3 dl tej (vagy 2,5 dl tejszín és 1 tk. liszt), 1 marék aprított snidling.
A csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon pirosra sütjük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és pár percig tovább pirítjuk. Akkor felöntjük a pudingporral elkevert tejjel, és addig keverjük, amíg besűrűsödik, ha sűrű lenne, még egy kis tejjel hígítjuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Közben tetszőleges mennyiségű sárgarépát julienre vágunk, vajon megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel összeforgatjuk.
Tálaláskor a finomra vágott snidlinggel megszórjuk.
1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kicsit felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztekhez hozzádjuk a sikért, a negyedannyit és a sót. Majd ebbe öntjük a 3 felvert tojást, az élesztős tejet és a langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, és kemény habbá verjük. 20 deka vajat habosra ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű