Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszínes csirkemell, pirított sárgarépával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db csirkemell filé, 1 ek. vaj, só, frissen őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 sz. újhagyma, fél cs. tejszínes pudingpor, 3 dl tej (vagy 2,5 dl tejszín és 1 tk. liszt), 1 marék aprított snidling.

Elkészítés:


A csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vajon pirosra sütjük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és pár percig tovább pirítjuk. Akkor felöntjük a pudingporral elkevert tejjel, és addig keverjük, amíg besűrűsödik, ha sűrű lenne, még egy kis tejjel hígítjuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Közben tetszőleges mennyiségű sárgarépát julienre vágunk, vajon megpirítunk, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel összeforgatjuk.
Tálaláskor a finomra vágott snidlinggel megszórjuk.

Tejszínes csirkemell, pirított sárgarépával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Kata kókusztekercse
Kata kókusztekercse

A tejszint felmelegítem majdnem forrásig és belekeverem a darált diót és édesítem. Addig keverem, amíg jól megszívja magát a tejszínnel a dió. Amikor már kész akkor leveszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
almáspite-turmix
almáspite-turmix

Az almát apró kockákra szeletelve, kimagozva kell a turmixgépbe helyezni. Akit zavar a smoothie-ban az alma héja, mindenképpen hámozza meg a gyümölcsöt. Az alma héjában lévő pektin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tunde
Bengan
Bengan

Megmossuk a padlizsánt és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb.50 percre. Amíg a padlizsán sül, egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd levesszük közepes lángra és be...

Elkészítési idő: 1.30 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
102.Vadgesztenyéből  folyékony mosószer
102.Vadgesztenyéből folyékony mosószer

A gesztenyéket vágd ketté, pucold meg és vágd apró darabokra. Ha friss gesztenyéből készítjük a főzetet, az óriási szerencse, mert nem kell annyit kínlódni a kis fejek meghasításáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk