Családireceptkönyv.hu

Teakészítés (C-vitamin)


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db teafilter
Vagy jo minőségű szálas tea.
VÍz (hideg és forró)
Cukor / Cukkorpótló / Méz
Citromlé / Citrom / Aszkorbinsav

Elkészítés:


Sziasztok!
Szeretnék nektek pár ötletet / tippet adni teakészítéssel és a C-vitaminnal kapcsolatban.
Ugyebár nagyon sokan szeretjük a teákat, természetesen ugy méginkább hogy jo forró.
Na De ha csak és kizárólag forró vízzel öntöd fel a teádat sajnos egy nagyon káros folyamatot indítasz el.
Egyrészt károsítja a teát, másrészt ha azert iszod mert raksz bele citromot és hogy jaj de jo C-vitamin sajnos nem az igazi mert 45 fok felett a C-vitamin azaz aszkorbinsav elkezd lebomlani nagyjából 2 perc alatt.
De a nyomelemek és ásványi anyagok szerencsére azért megmaradnak.

Én személy szerint a teafiltert az aszkorbinsavat , és a mézet vagy cukrot hideg vízbe rakom bele 1 Literes mennyiség esetén nagyjából olyan 3 dl-be.
Majd erre jöhet a forró víz de még azt sem feltétlen egészen csurig csak kb egy olyan 3-4 dl szintén majd később öntöm fel még a maradék már nem feltétlen tűzforró vízzel.
Remélem segíthettem egy kicsit .

Teakészítés (C-vitamin)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi fagyi cukormentes
Házi fagyi cukormentes

A 2 banánt felkarikázni és lefagyasztani éjszaka. Másnap kivenni és várni 15 percet mig picit kiolvad. Aztán mehet bele a turmixba: az egyik banán + 1 ek tejszin + 50 g áfonya. Az...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Paradicsomos gombóc
Paradicsomos gombóc

-Egy nagyobb fazékba beleöntöd a sűrített paradicsomot, vízzel kellő sűrűségűre hígítod, felforralod. -Közben elkészíted a húsgombócokat. -A darált húst összekevered egy fej aprór...

Elkészítési idő: fél óra+fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukormentes bodzalekvár
Cukormentes bodzalekvár

a bodzavirágokat leszedegetjük a vastag szárról csak a pici vékony száracskák maradjanak rajta mosni nem kell, a citromokat felkarikázzuk, olyan edénybe tesszük amiben majd tudjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk