30 db nagyobb bodzavirág
2 db nagy citrom
30 -40 ml folyékony édesítő
1 l víz
5-6 nagyobb alma
pici citronsav
20 g, pektin, vagy 2 csomag dzsemfix
a bodzavirágokat leszedegetjük a vastag szárról csak a pici vékony száracskák maradjanak rajta mosni nem kell, a citromokat felkarikázzuk, olyan edénybe tesszük amiben majd tudjuk főzni, alulra az összes virág és rá a citromok,1 l vizet öntünk rá amibe bele tettük az édesítőt, lefedve 1 napot hűtőben állni hagyjuk. Másnap a citromnak a levét belenyomjuk a bodzába, az almákat meghámozzuk hozzá reszeljük a bodzához,teszünk még hozzá pici citromsavat,de el is hagyható a citromsav és főzzük az egészet 10-15 percig , a pektint vagy 2 csomag dzsemfixet szárazon apránként adagola hozzá keverjük még így is főzzük kicsit,hűlni hagyjuk kicsit, rudmixerrel pürésítjük, újra felfőzzük és sterilizált üvegekbe töltjük frissentartót és kupakot teszünk rá, fejtetőre állítjuk 20-30 percre, aztán hagyjuk kihűlni . Ebből az adagból 5-6 lekváros ügev jön ki .
1 nappal korábban beáztatjuk a csicseriborsót. A beáztatott csicserit leszűrjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezalatt felszeleteljük a hozzávalókat, a hagymákat finomra, a...
Elkészítési idő: ~ 1 óra Nehézség: KönnyűHagyma - hús - fokhagyma, só, fűszerek - paradicsomszósz - 10-15 perc
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kanállal összekeverjük az élesztőt nem kell felfuttatni csak bele morzsolni ,ha megkelt levesmerő kanállal zsírozott tepsire adagolni,25-30 percig sütni. Nagyon fino...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: tököt villával szétnyomkodjuk, keksszel margarinnal egyebekkel összekeverjük, keksz alapot belenyomkodjuk formába Krém: Tököt villával szétnyomkodjuk, ízesítjük, mascarpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz