menu

Családireceptkönyv.hu

Cukormentes bodzalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 db nagyobb bodzavirág
2 db nagy citrom
30 -40 ml folyékony édesítő
1 l víz
5-6 nagyobb alma
pici citronsav
20 g, pektin, vagy 2 csomag dzsemfix

Elkészítés:


a bodzavirágokat leszedegetjük a vastag szárról csak a pici vékony száracskák maradjanak rajta mosni nem kell, a citromokat felkarikázzuk, olyan edénybe tesszük amiben majd tudjuk főzni, alulra az összes virág és rá a citromok,1 l vizet öntünk rá amibe bele tettük az édesítőt, lefedve 1 napot hűtőben állni hagyjuk. Másnap a citromnak a levét belenyomjuk a bodzába, az almákat meghámozzuk hozzá reszeljük a bodzához,teszünk még hozzá pici citromsavat,de el is hagyható a citromsav és főzzük az egészet 10-15 percig , a pektint vagy 2 csomag dzsemfixet szárazon apránként adagola hozzá keverjük még így is főzzük kicsit,hűlni hagyjuk kicsit, rudmixerrel pürésítjük, újra felfőzzük és sterilizált üvegekbe töltjük frissentartót és kupakot teszünk rá, fejtetőre állítjuk 20-30 percre, aztán hagyjuk kihűlni . Ebből az adagból 5-6 lekváros ügev jön ki .

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Diétás ételek, Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Egészséges Sült Cukkinis-Tonhalas Ropogós (Gluténmen
Egészséges Sült Cukkinis-Tonhalas Ropogós (Gluténmen

1.Reszeld le a cukkinit és öntsd egy tálba. 2.Sózd le, majd hagyd állni 10 percig. 3.Egy konyharuha vagy egy szűrő segítségével csöpögtesd le, amennyire csak lehet. 4.A száraz c...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-almás-zabpelyhes sütemény
Meggyes-almás-zabpelyhes sütemény

Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, margarinnal kikent tepsibe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
koji
koji

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
CÉKLA FASÍRT
CÉKLA FASÍRT

Ízesíteni: Só, bors, esetleg kakukkfű. Vékonyan olajozott tepsiben megsütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk