1 db nagyobb pulyka felső comb, 2 sz. szalonna, vagy sonka, 1 db vöröshagyma, 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér+zöldje, 1 cs. fagyasztott fejtett bab, só, bors, 2 dl testes vörösbor, fél csomag hajdina.
A pulykacombot kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk, zsírját kisütjük. Hozzáadjuk a húst és saját levében pároljuk. Amikor elfő a leve, még pár percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babot, a szeletelt vöröshagymát és a karikára vágott zöldségeket. Összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel és a vörösborral, hogy bőven ellepje. Fedő alatt főzzük. Amikor már majdnem puha, belekeverjük a hajdinát és készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Meghámozzuk, kibelezzük (ha kell), és lereszeljük a cukkiniket. Megsózzuk egy kicsit, és állni hagyjuk néhány percig. Kinyomkodjuk belőle a levét és egy keverőtálba tesszük. Lere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, vajat és sót összemorzsoljuk. Beleteszünk 1 tojást és a sajtot. Összegyúrjuk. 30 percre a hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen fél cm-re nyújtjuk. Megkenjük a másik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A joghurtot habverővel jól felverjük, hozzáadjuk az eritritet/xilitet, 2 db citrom kifacsart levét, 1 db citrom lereszelt héját. (63 g citromban 1 g fruktóz van) 2. Jól elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem és megpárolom, ezután lecsepegtetem és botmixerrel összetöröm. Az edénybe hagyom hűlni, ezután belekeverem a sajtot a fűszereket és a legvégén a tojás. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű