Csirke alsó-felsőcomb
Bacon szalonna
fehérbor
tejföl
tejszín
kicsi reszelt sajt
só, bors
Csirke alsó-felső comb, fűszerezed ízlés szerint( én csak az alap ízeket szeretem használni) só, bors pici olaj, jól bedörzsölöd a combokat, állni hagyod egy éjszaka. Sütés előtt bebugyolálod bacon szalonnába, nagy tepsibe teszed, amitől részeges víz helyett száraz fehérbort öntsz alá,kb. 1dcl.+ egy kis zsiradék.lehet a pác. Lefeded alufóliával, be a sütőbe, kb 1-1.5 óra múlva leveszed a fóliát és megpirítod a combokat. Mikor szép piros, kiszeded a húsokat egy tálcára, és a maradt zaftot kiöntöd egy mély tálba, tejföl és tejszín keverékével összekevered. A húsok vissza a tepsibe rá a tejfölös szósz vissza a sütőbe, összesütöd.Rizzsel, krokettel tálalod. A szószt még ízesítheted ízlésetek szerint, egy kis reszelt sajtot is elbír. Ne legyen nagyon sűrű!
A zöldségeket és a húst csíkokra vágjuk a hagymákat karikázzuk. A húst össze keverjük a fűszerekkel és az olajjal, majd hűtőbe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk nagyobb hasábokr...
Elkészítési idő:1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat. 2. Egy serp...
Elkészítési idő:Az összes hozzávalót keverd krémesre, majd öntsd rá a felkockázott csirkemellre. Jól forgasd össze az egészet, hogy a pácból mindenhova jusson. Én ezt este csinálom, másnap csak me...
Elkészítési idő: 1 nap + 20 perc