Csirke alsó-felsőcomb
Bacon szalonna
fehérbor
tejföl
tejszín
kicsi reszelt sajt
só, bors
Csirke alsó-felső comb, fűszerezed ízlés szerint( én csak az alap ízeket szeretem használni) só, bors pici olaj, jól bedörzsölöd a combokat, állni hagyod egy éjszaka. Sütés előtt bebugyolálod bacon szalonnába, nagy tepsibe teszed, amitől részeges víz helyett száraz fehérbort öntsz alá,kb. 1dcl.+ egy kis zsiradék.lehet a pác. Lefeded alufóliával, be a sütőbe, kb 1-1.5 óra múlva leveszed a fóliát és megpirítod a combokat. Mikor szép piros, kiszeded a húsokat egy tálcára, és a maradt zaftot kiöntöd egy mély tálba, tejföl és tejszín keverékével összekevered. A húsok vissza a tepsibe rá a tejfölös szósz vissza a sütőbe, összesütöd.Rizzsel, krokettel tálalod. A szószt még ízesítheted ízlésetek szerint, egy kis reszelt sajtot is elbír. Ne legyen nagyon sűrű!
Osszekeverjuk a citromlet es az ugyannnyi mennyisegu olivaolajat, hozzaadjuk a reszelt fokhagymat, a mustart es a pirospaprikat, sozzuk es borsozzuk. a csirket atkotjuk a combjai k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst tetszőlegesen szeleteljük fel, de maradhat egészben is, akkor csak hosszában vágjuk félbe, majd mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal. Egy kevés olajat egy magas f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű