Hozzávalók
6 egész tojásból készült piskótatészta, amelyet
1/2 citrom reszelt héjával ízesítünk, és kihűtve 3 lapra vágunk.
Citromkrém:
3 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1/2 citrom leve,
Elkészítése
A tojásfehérjéket habüstben vagy mély porcelán tálban felverjük, hozzáadjuk a cukrot és gőz felett kemény habbá verjük. Beleöntjuk cseppenként a 1/2 citrom levét és lehűtjük.
15 dkg vajat habosra keverünk és részletekben óvatosan hozzákeverjük a habhoz. Megtörténhet, hogy a krém a citromtól megtúrósodik, ilyenkor gyenge gőz felett addig kavarjuk, amíg kisimul.
Bevonat:
25 dkg cukorból készült fondant vagy citrommáz
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat). Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött. Törd föl a tojásokat. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg vil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük kanalanként hozzáadva keverés közben a meleg vizet. A kakaóport, sütőport hozzákeverjük a lisztez és beleszitáljuk a tojásos keve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor felével, majd a fehérjét a cukor másik felével habbá verjük. A kettőt óvatosan elkeverjük, étolajat csurgatunk hozzá, majd a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz