A piskótához
120 g vaj
80 g porcukor
6 db tojássárgája
120 g csokoládé - ét (53%-os)
6 db tojásfehérje
160 g kristálycukor
120 g búzaliszt (BL55)
50 g mandula (szeletelt)
Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:
30 dkg étcsokoládé
25 dkg baracklekvár
20 ml rum
2 evőkanál olaj
Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is.
Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.
A tejet elkeverem a liszttel,a cukorral és vaníliás cukorral.Felforralom.Félre teszem hűlni.Amikor kihűlt hozzákeverem a zselatint és a kókusz reszeléket.A vizet összekeverem a cuk...
Elkészítési idő: 45-50 perc Nehézség: KönnyűA darált háztartási kekszet ,15 dkg porcukrot, és a puha vajat elvegyítünk (ha kell korty tejet öntünk még hozzá, hogy gyúrható legyen mint a kókuszgolyó) és egy csatos tortaforma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, a sárgáját a porcukorral kihabosítjuk, a kakaóport az olajjal elkeverjük. A tojásfehérje habhoz adjuk a tojássárgáját és az olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A margarint egy keverőedényben a konyhai robotgéppel habosr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű