A piskótához
120 g vaj
80 g porcukor
6 db tojássárgája
120 g csokoládé - ét (53%-os)
6 db tojásfehérje
160 g kristálycukor
120 g búzaliszt (BL55)
50 g mandula (szeletelt)
Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:
30 dkg étcsokoládé
25 dkg baracklekvár
20 ml rum
2 evőkanál olaj
Az étcsokit gőz felett olvaszd fel. Ha már félig kihűlt, keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, és keverd habosra. A fehérjéből verj kemény habot, és add hozzá a kristálycukrot. A sütőporos lisztet szitáld bele a csokis masszába, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is.
Egy tortaformát vajazz, lisztezz ki, és öntsd bele a tésztát. Süsd körülbelül 40 percig, de az első 20 percben ne nyisd ki az ajtót. Amikor megsült, vágd ketté. Mindkét felét kend meg rumos baracklekvárral. A mázhoz a csokoládét gőz felett olvaszd meg, és keverd össze olajjal. Egy nagyon kevés vizet is tehetsz hozzá, ettől lágy marad. Végül vond be vele az egész tortát, ha pedig megszilárdult, már tálalhatod is.
A friss linzertésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vedd ki a hűtőből. A sütőt 170 fokra melegítsd elő. Egy 20-22 cm átmérőjű kerek sütőformát kenj ki margarinnal, a formát bé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A piskótához a 4 tojást szétválasztjuk. ◾️A tojássárgáját az édesítővel, a kakaóporral és a sütőporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. ◾️Egy 18 cm-...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesAz aszalt szilvát áztassuk be a pálinkába, hogy puha legyen. Persze ha gyerekek, kismamák vagy gépkocsivezetők fogyasztanak a tortából, akkor ezt a lépést egyszerűen hagyjuk ki....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22 cm - es kapcsos tortaforma alját és az oladalát kibéleljük sütőpapírral. A túrót egy magas falú tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű