- 4 tojás
- 30 g 1:4 por édesítő
- 80 g keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 400 g natúr joghurt
- 1 csipet só
◾️A tojások kettéválasztásával kezdjük a süti készítését.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az édesítőt és habosra keverjük.
◾️Mehet bele a keményítő valamint a sütőpor is és beledolgozzuk a masszába.
◾️Ezután beleöntjük a joghurtot is és azzal is alaposan elkeverjük.
◾️A fehérjét a sóval habbá verjük és óvatosan a sárgájához forgatjuk.
◾️A sütőt 170°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát egy tortaformába töltjük és 40-50 perc alatt megsütjük a sütit.
◾️Sütés közben ne nyitogassuk a sütőajtót és miután elzártuk a sütőt se vegyük ki a tortát, hanem hagyjuk ott kihűlni.
Por édesítővel, gyümölcsöntettel kínáljuk.
tésztához: Tojás sárgáját jól kikeverni a cukorral, fehérjét kemény habbá verni, majd a tojás sárgához hozzáadni kanalanként a lisztet , felváltva a kemény habbá vert tojás fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a nagyon közismert süteményt, a változatosság kedvéért, most kerek, kapcsos tortaformában (28 cm) készítettem el. A tojásnak a sárgáját kihabosítottam 6 evőkanál cukorral, aztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 29 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, - A tojásfehérjéket a cukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük. - F...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa s...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű