6 db Tesco Finest friss tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
3 kanál kakaópor
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
4 dl tejszín
2 kanál porcukor
1 üveg meggybefőtt
2 kanál kakaópor
Hagyományos módon, készítünk egy csokis piskóta karikát, amibe teszünk étolajat is.
Először szétválasztjuk a tojásokat.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojássárgákat cukorral és kakaóval kihabosítjuk és hozzáadjuk az olajat.
A kakaós krémhez hozzákeverjük a tojásfehérjehabot és rászitáljuk a kimért lisztet.
Összeállítjuk a tésztát és vajazott, morzsázott tortaformába rakjuk.
Előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és adunk hozzá 2 kanál porcukrot.
A meggybefőttet lecsepegtetjük és elkeverjük a porcukorral.
A tortakarikát felszeleteljük és megkenjük a tejszínhabbal, majd rászórjuk a meggyet.
Végül bevonjuk a tortát tejszínhabbal és meggyel díszítjük, majd kakaóporral megszórjuk.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc Nehézség: KönnyűA mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúvá törjük (én kézi robotgépet használtam), majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és kókuszzsírt (a kókuszzsírt azért adtam hozzá, hogy a massza biztosan megkössön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű