A pitához :
500 g liszt
30g élesztő
3 dl langyos víz
2 tk só
2ek olaj
csipet cukor
Lilahagyma
Paradicsom
Saláta
Uborka
Öntet:
erőspista vizzel keverve
joghurt,olaj,só,bors,fokhagyma
A pitához az alapanyagokat jól összegyurom utánna kb 1 órát pihentetjük,8 kis gömböt formázunk és megint pihentetjük,fél óra mulva 3-4 mm vatagra nyujtjuk öket, A sütöt 220 fokra melegitem ráfektetem öket a rácsra és 6-7 perc alatt készre sütöm
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagú tésztát kapunk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A vöröshagymákat kockára vágjuk, a zsírban megpirítjuk . -Mielőtt teljesen megpirul, hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat, sót, borsot, majorannát, fokhagymát. -Amikor a máj...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet a lisztből kicsit kelleni fog még bele, egy puha tésztát kell kapjunk, mikor kinyújtodtad, másfél centire kell nyújtani vagy ahogy szeretnéd 🙂 pohárral is ki lehet szaggatni,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű