20 dkg piskótatallér
2,5 dl málnás joghurt
2,5 dl barackos joghurt
4 dl habtejszín
6 evőkanál cukor
20 dkg málna
4 db felkockázott őszibarack
25 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hab 2/3 részét a kihűlt joghurtokhoz adjuk, beleforgatjuk a hozzájuk illő gyümölcsöket, és amíg a formát előkészítjük, addig mindkét krémet hűtőbe tesszük. A forma alját, oldalát kibéleljük fóliával, és kirakjuk piskótatallérokkal. Rákanalazzuk a málnás joghurtot, majd visszatesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy dermedjen. Ezután rásimítjuk a barackos joghurtot, a tetejét kirakjuk piskótatallérokkal, és teljes dermedésig vissza a hűtőbe. Amikor jól megdermedt, akkor kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint feldíszítjük a megmaradt tejszínhabbal.
A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, olajat, c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kikeverjük az édesítőszerrel, a citromhéjjal, a tejföllel, a túróval, a tojással, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert rizslisztet. A sütőpapírral bélelt sütőtálba önt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé veszem, kinyújtom és olvasztott, de nem meleg margarinnal lekenem mind a kettőt. 2. Feltekerem, mint a roládokat, majd 1-2 órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű