20 dkg piskótatallér
2,5 dl málnás joghurt
2,5 dl barackos joghurt
4 dl habtejszín
6 evőkanál cukor
20 dkg málna
4 db felkockázott őszibarack
25 g zselatin
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
joghurtokat külön-külön a fele cukorral és a fele zselatinnal felmelegítjük (csak langyosra), majd félretesszük hűlni. Eközben felverjük a tejszínhabot a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hab 2/3 részét a kihűlt joghurtokhoz adjuk, beleforgatjuk a hozzájuk illő gyümölcsöket, és amíg a formát előkészítjük, addig mindkét krémet hűtőbe tesszük. A forma alját, oldalát kibéleljük fóliával, és kirakjuk piskótatallérokkal. Rákanalazzuk a málnás joghurtot, majd visszatesszük a hűtőbe egy kicsit, hogy dermedjen. Ezután rásimítjuk a barackos joghurtot, a tetejét kirakjuk piskótatallérokkal, és teljes dermedésig vissza a hűtőbe. Amikor jól megdermedt, akkor kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát és ízlés szerint feldíszítjük a megmaradt tejszínhabbal.
Elkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk raj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) s...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA datolyát beáztatjuk, leturmixoljuk, majd vegyítjük az őrölt mandulával és sóval. Ezt a masszát tortaformába simítjuk. A krémhez botmixerrel simára pürésítjük az avokádót, méze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPiskóta készítés: A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a sóval,cukorral kemény habbá verjük ,majd hozzá keverjük a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóport,sütőport összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű