1 bögre cukor,
1 bögre darált mák,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
½ teáskanál őrölt fahéj,
10 dkg lekvár,
vaníliás cukor a szóráshoz
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, majd a tejel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig.
Amikor kihűlt, hosszában vágd ketté, kend meg lekvárral, majd tedd vissza a tetejét, és szeleteld fel. Vaníliás cukorral meghintve tálald.
A tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyiket kb. 25x40cm-es kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és ráöntjük a tölteléket. Erre rátesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA késes robotba beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: kb. 20-25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű