1 bögre cukor,
1 bögre darált mák,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
½ teáskanál őrölt fahéj,
10 dkg lekvár,
vaníliás cukor a szóráshoz
Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, majd a tejel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig.
Amikor kihűlt, hosszában vágd ketté, kend meg lekvárral, majd tedd vissza a tetejét, és szeleteld fel. Vaníliás cukorral meghintve tálald.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, 3 egyforma cipóra osztjuk, és kinyújtjuk. 2. A három lapot tepsi hátán sütjük meg. 3. Amikor a lapok kihűltek az alábbi krémmel töltjük meg....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: A 40 dkg lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukros, langyos tejbe beletesszük az élesztőt, és kelni hagyjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a tojások sárgájával és a felfutott élesztővel összeállítjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat késes aprítóban egyneművé dolgozzuk, majd összefőzzük amíg besűrűsödik. Önálló krémként vagy chia pudinggal, gyümölccsel rétegezve használható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű