menu

Családireceptkönyv.hu

Bögrés Fahéjas mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 bögre cukor,
1 bögre darált mák,
1 bögre tej,
1 bögre liszt,
2 tojás,
10 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
½ teáskanál őrölt fahéj,
10 dkg lekvár,
vaníliás cukor a szóráshoz

Elkészítés:


Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a mákkal, a sütőporral és a fahéjjal, majd a tejel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig.
Amikor kihűlt, hosszában vágd ketté, kend meg lekvárral, majd tedd vissza a tetejét, és szeleteld fel. Vaníliás cukorral meghintve tálald.

Bögrés Fahéjas mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: ani44
Tejberizs hidegen, karamellizált őszibarackkal recep
Tejberizs hidegen, karamellizált őszibarackkal recep

A megmosott rizst feltesszük a vízzel főni. Amikor nagyjából felszívta a rizs a vizet, hozzáöntjük az előre felmelegített 9 dl tejet, és hozzáadjuk a cukrot. Takarék lángon addig f...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-gyümölcsös finom Püspökkenyér
Csokis-gyümölcsös finom Püspökkenyér

Keverjük össze a megszitált lisztet a felaprított dióval, a darabokra tört tejcsokival, valamint az aszalt gyümölccsel. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat a cukorral keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka

A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes krémes
Mézes krémes

A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, tejet és az olvasztott Rama margarint, majd a mézet is. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a habja elfo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk