2 l tej
7 db tojás
2 dkg vanília ízű pudingpor ( fél csomag )
20 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd belseje
reszelt narancshéj
A tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral.
A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felforrt kifőzzük benne a kiszaggatott tojáshabokat. Ha kifőttek a tojáshabok akkor a tejet szűrjük át, hogy ne legyen majd a madártejünk tele apró kis habdarabkákkal.
Utána a leszűrt tejet lassan csúrgatva és közben kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a tojássárgájával kikevert pudingporhoz és csomómentesre keverjük. Még forrón hozzáadjuk a maradék 15 dkg cukrot is. Reszelt narancshéjjal ízesíthetjük.
Ha elkészült a vanília öntet akkor ráöntjük az elkészült tojáshabokra és hűtőbe helyezzük. Jól lehűtve tálaljuk.
1 A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vajat a tojással, citrom levével, a héjával, és a cukorral kézi mixerrel kikeverjük. Omlós citromos keksz recept lépés 1 foto Hozzáadjuk a sóval, sütőporral elkevert lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a tojások sárgáját elkeverjük a búzadarával+ cukorral az 1 liter tejben megfőzzük . -ha..kihűlt -összedolgozzuk a margarinnal -a tejszint kemény habbá verjük,belereszel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű