Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Egyszerű túróslepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcukor

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.

Trükkök, tippek, praktikák:



Tipp: a tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.

Egyszerű túróslepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Pudingos - Piskóta - csokiöntettel

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral jól kikeverjük és apránként hozzáadjuk a vizet is. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és lassan szitálva hozzáadjuk (k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macaron csokis töltelékkel
Macaron csokis töltelékkel

A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük. Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én szeletelt mandulát használtam), és összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Répatorta
Répatorta

A tojást a cukorral verd habbá, majd a lereszelt répát forgasd át az olajjal. Ezután mehet rá a hab a répára. Ha ezt összekevertük, akkor a lisztes, diós, sütőporos, fahéjas keveré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos-foltos kocka (bögrés) recept
Kókuszos-foltos kocka (bögrés) recept

Elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sár...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk