Hozzávalók 25 x 25 cm-es tepsihez
45-50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl (450 g)
10 dkg puha vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez: vaj
a tálaláshoz: baracklekvár, porcukor
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a felesleges levegő távozzon a tésztából. A lepényt 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik.
Forrón szeleteljük, de kihűtve is tálalhatjuk; kínálhatunk hozzá baracklekvárt is.
Tipp: a tésztába nem kell sütőpor. Tovább gazdagíthatjuk mazsolával is.
A tojásfehérjét felvertem, majd habosra kevertem a vajat a porcukorral. Utána hozzáadtam a 4 tojás sárgáját, majd beleforgattam a vajas masszába a felvert tojásfehérjét. A rizslisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVálasszuk szét a tojásokat, külön a sárgáját és a fehérjét. A cukrot adjuk a sárgájához, és keverjük fehéredésig habosra. Adjuk hozzá a citrom, narancs lereszelt héját, a búzadar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Négy egyenlő részre osztjuk. 30*20 cm-es téglalapra nyújtjuk egyenként a lapokat és tepsi hátán egyenként kisütjük pár perc alatt előmelegített s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Mikor a massza kihűl, kétfelé vessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű