menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás Pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 evőkanál Só, 50 dkg rama, 2 db tojás, 1 nagy doboz tejföl, 1 dl tej, 1 csipet cukor, 5 dkg élesztő

Kenni:

10 dkg medvehagyma, 15 dkg rama,

Tetejére:

1 db tojás

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/medvehagymas-pogacsa/

Elkészítés:


Elkészítés:

A lisztbe tesszük a ramat, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.

Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a ramat egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.

Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk,

megkenjük a medvehagymás vajjal, (A vajat érdemes kicsit elosztani, mert még kenegetjük tovább.)

majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük,

és az alső részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük,

a két oldalát behajtjuk a közepéig.

És még ezt is összehajtjuk félbe.

Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.

Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük.

Ilyenkor is meglehet kenni, a medvehagymás vajjal, de akkor vagy nagyon el kell osztanunk azt a vajat vagy dupla adagot kell csinálni.) Én nem szoktam. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.

Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Ha nincs kedvünk a leeső végekkel bíbelődni ismét nyújtani szaggatni, akkor csak vágjuk fel kockákra, én is így tettem.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük

1 felvert tojással megkenjük,

majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket

Medvehagymás Pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Zucchini-Gnocchi-Auflauf
Zucchini-Gnocchi-Auflauf

Die Zucchini waschen und in Scheiben schneiden. Die Tomaten waschen und achteln. Die Zwiebeln schälen und würfeln. Den Knoblauch abziehen und quetschen. Etwas Öl in einer Pfanne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZASZÖRP *
BODZASZÖRP *

5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gemüse-Nudelauflauf mit Hackfleisch
Gemüse-Nudelauflauf mit Hackfleisch

Gesalzenes Wasser zum Kochen bringen und die Nudeln je nach Zeitangabe kochen. Währenddessen das Gemüse schneiden und in eine Pfanne geben. Einen Esslöffel Olivenöl, Tomatenmar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÁZI VAJAS KIFLI
HÁZI VAJAS KIFLI

Összedagasztom a hozzávalókat és 30 percig kelni hagyom, majd lisztezett deszkán 8 db részre osztom, egyenként kinyújtom és kifli formára tekerem. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk