Hozzávalók
A tésztához
500 g liszt
200 g vaj
2 tojás
150 g porcukor
1/2 csomag sütőpor
4-5 evőkanál tej
A töltelékhez
1 tésztalap
2 evőkanál mazsola
1 evőkanál kakaópor
1/2 citrom reszelt héja
4-5 evőkanál eperlekvár
A sziruphoz
400 g eperlekvár
150 g cukor
50 ml rum
50 ml víz
2 evőkanál mazsola
A mázhoz
250 g cukor
130 ml víz
1 kávéskanál 20%-os ecet
kevés piros vagy rózsaszín ételfesték
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Ehhez először kétfelé vesszük a tésztát, majd az egyik részt újra felezzük.
Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb. fél cm vastagságú, a nagyobb gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk.
180 fokra melegített sütőben, tepsi hátán vagy sütőlapon mindhármat megsütjük.
A vastag lapot (ha kihűlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne.
Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport.
A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.
Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
A mázat fondant főzése című bejegyzésben leírtak szerint elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt.
Egy napot hűvös helyen pihentetjük, hogy kellően átpuhuljon az egész, ezután szeletelhetjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal. A tésztát kettévesszük, vékonyra kin...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított, 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. (Nekem 21 cm tortaformám van, abba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megadott mennyiség kb. 15 db palacsintához elegendő. A hozzávalókat robotgéppel összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk, majd kisütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit be a gépbe és "sweet" funkción megsütjük. :) FIGYELEM! Ha gépben sütöd, vedd a FELÉRE a mennyiségeket, különben kifolyik a bödönből!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű