Tésztához:
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált babapiskóta
5 tojásfehérje
2 tojássárgája
1 tk.sütőpor
1/2 dl.olaj
Krémhez:
3 tojássárgája
1,5 cs.tejszin ízű puding
5 ek. cukor
6 dl. tej
10 dkg vaj
2 ek. porcukor
2-3 dl habtejszin
Először a krémet készítjük el. 4 dl.tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a pudingot,majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Kihűtjük.
A vajat a 2 ek. porcukorral habosra kavarjuk,majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszinhabot és a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk,egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgát és 2-3 részben az olajat.
Összevegyitjük a diót,a darált babapiskótát és a sütőport,majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk,hogy ne törjön össze.
Szlikonos sütőpapírral bélelt elsimitjuk a tésztát és 8-10 perc alatt ,megsütjük.
Ha kihűlt a tészta,keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek.-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra,ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidiszítjük a tészta tetejét.
Megszórjuk csokireszelékkel..
tojásokat cukorral kikeverni..hozzá sütőporos lisztet, mákot..majd étolaj, tej..almát, citromot reszelni és hozzá..170 fokon pirosra sütni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirellit tésztát két részre osztom. Egy tepsi alján (tepsi fordítva) megsütöm úgy, hogy előtte zsíradékkal bekenem a tepsi alját, hogy a tészta ne ragadjon le. Kb. 15 percig sütö...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KözepesElkészítjük a krémet: A tojások sárgáját egy kis lábasban simára keverjük a cukrokkal és a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, alaposan elkeverjük, és kis lángon folyamatos keverget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát készítsünk mint a kenyértészta. tehát, ha szükséges kevés lisztet vagy kevés fol...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű