Tésztához:
8 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg darált babapiskóta
5 tojásfehérje
2 tojássárgája
1 tk.sütőpor
1/2 dl.olaj
Krémhez:
3 tojássárgája
1,5 cs.tejszin ízű puding
5 ek. cukor
6 dl. tej
10 dkg vaj
2 ek. porcukor
2-3 dl habtejszin
Először a krémet készítjük el. 4 dl.tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a pudingot,majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Kihűtjük.
A vajat a 2 ek. porcukorral habosra kavarjuk,majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszinhabot és a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk,egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgát és 2-3 részben az olajat.
Összevegyitjük a diót,a darált babapiskótát és a sütőport,majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk,hogy ne törjön össze.
Szlikonos sütőpapírral bélelt elsimitjuk a tésztát és 8-10 perc alatt ,megsütjük.
Ha kihűlt a tészta,keresztbe félbevágjuk.
A tejszínhabból 2 púpozott ek.-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra,ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidiszítjük a tészta tetejét.
Megszórjuk csokireszelékkel..
1 Először elkészítjük a tésztát. Ehhez a lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a kétféle cukrot, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, kevés s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A szoba hőmérsékletű puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd az egy tojással is. 2. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a nagy csipet sót, azzal is elkeverjük. 3. Ezután a liszttel é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy 30 cm-es püspökkenyér formát béleljünk ki sütőpapírral. A hozzávalókat készítsük elő és mérjük ki. A kandírozott gyümölcsöket keverjük össze a narancslével és a mazsolával. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk.25*40 cm tepsibe 1 réteg, rá a lekvár és a töltelék majd a lap második fele.Tojással kenni. Alul-felül sütés 180 fok
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű