Zserbó :
Tészta : 85 dkg liszt, 1/2 tk sütőpor, 60 dkg margarin, 12.5 dkg cukor, 3 tojás, 2.5 dkg élesztő, kb. 2.5 dl tej.
Töltelék : lekvár, 30 dkg dió, 30 dkg kristálycukor
Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a margarinos liszthez és jól összedagasztjuk. A többi tejet csak fokozatosan gyúrás közben adjuk a tésztához. Egyszerre soha ne öntsétek az összes tejet a masszához!
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket pedig 3 egyenlő részre osztjuk.
Egy adag tésztát kinyújtunk, megkenjük lekvárral és megszórjuk egy adag cukros dióval.
Ezt így rétegezzük a 4 tésztával. A felső tésztát lehet egy kicsit nagyobbra nyújtani, hogy befedje a többit.
1 órát kelesztjük, majd sütjük.
180 fokon, kb. fél óra sül készre.
Szigorúan kihűlés után csokival bevonjuk.
Normál gáztepsi méretű sütemény lesz belőle.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákra vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKivesszük a sütőrácsot és begyújtjuk a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, majd a tojással...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA túrót áttöröm hozzáadom a lisztet sütőport,két fajta cukrot és a többi hozzávalókat.Jól összekeverem,majd diónyi gombócokat formázunk lisztezett kézzel.Közepesen bő forró olajban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Tetszőleges gyümölcsökkel kirakjuk a tetejét, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű