6 egész tojás,6 púpos e.k porcukor,6 e.k liszt,1 k.k sütőpor, 1 citrom reszelt héja,3 dl sárgabarack lekvár a töltéshez,szóráshoz porcukor.
Az egész tojásokat ki keverjük jó habosra.A sütőporral el kevert lisztet hozzá szitáljuk,és végül a citrom héjat.A sütőt elő melegítjük magasabb fokon.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát a tüzet mérsékeljük 200 fokra,öt perc el teltével 175 fokra.10 percig sütjük.(tű próba).Tiszta konyha ruhára borítjuk,és 3-4 szer feltekerjük,feltekerve hagyjuk ki hűlni.Belsejét meg kenjük lekvárral.Porcukorral meg szórjuk.
Általában porcukorral megszórt sütő papírra borítom ki a piskótát mikor meg sült,és azzal tekerem fel így nem ragad bele a konyha ruhába.
Zuallererst werden die Eier in eine Schüssel geschlagen. Dann gebt ihr den Zucker mit dem Vanillezucker hinzu. Nun folgt noch der Naturjoghurt und dann verliert ihr alle Zutaten...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA mascarponét kikeverjük a vaníliával, mézzel és málnával. A babapiskótákat beleforgatjuk a kávés-kakaós-barna cukros-málna pálinkás keverékbe. A piskótákra rétegesen rakjuk a kr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű(Ha nincs mandulaliszted darálj át a szükséges gramm helyett mákot, diót, mandulát, vagy mogyorót a porcukorral és szitáld együtt át! 8,5 dkg átszitált mandulaliszt + 8,5 dkg p...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Közepes