10 dkg kristálycukor
fél kocka margarin
3 db tojás
20 dkg liszt/én rétest tettem/
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici só/minden sütibe teszek/
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
őrölt fahéj
kb fél kg szilva
A szilvát magozás után megszórom fahéjjal és kristálycukorral, addig áll, míg a tésztát kikeverem.
A cukrot, a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom egyenként a tojásokat, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet és a többi hozzávalót. Simára keverem.
Kisebb méretű /20x27 cm/tepsibe simítok egy vékony réteget/ kb. a fele/, rá egy sor szilva, majd rásimítom a maradék masszát és a tetejét is kirakom szilvával.
Normál méretű tepsihez az adagot megkétszerezni!
Előmelegített sütőben, közepes tűznél sütni, kb. 50 perc (+ -) tűpróba!
Kihűlés után porcukorral megszórom és szeletelem.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha t...
Elkészítési idő:A hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.
Elkészítési idő:Az aszalt gyümölcsöket és a mandulát (vagy diót) bedobjuk az aprítóba és hagyjuk, hogy jól összeaprítva (3perc). A banánokat villával pépesre törjük, majd beledolgozzuk először a k...
Elkészítési idő: