Tészta:
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg margarin
Töltelék:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
Díszítés:
csokoládéreszelék
A tészta hozzávalóit összekeverjük, két cipót formálunk belőle. Ha nem akar összeállni, akkor 2-3 evőkanál tejet adunk még hozzá. A cipókat kinyújtjuk. Az egyiket a tepsi aljába tesszük, a töltelék hozzávalóiból összekevert masszát ráöntjük, befedjük a másik lappal és együtt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a porcukorral és a tejjel sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával együtt krémesre keverjük. A megsült, kihűlt tésztára simítjuk, a tetejét pedig csokireszelékkel megszórjuk.
1 Sor: 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük, 3 tojás sárgáját 5 púpos evőkanál porcukorral habosra keverjük, 1,5 dl vizet felforralunk 1 cs. zselatinnal és még forrón...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre elkészítjük a tölteléket. A mákhoz vagy a dióhoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, összekeverjük pici tejjel, és ezzel az összeállítással már is meg lehet tölteni (én...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és elfelezzük, majd az egyik bucit tovább felezzük. Egy 22x34 cm-es tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik lapot rányújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű