2 ek. vegeta
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
3 db tojás
1 csokor petrezselyem zöld
1.2 liter víz
Forraljunk föl 1.2 liter vizet és oldjuk föl benne vegetát.
Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A lobogó levesbe szépen öntsük a tojást és kevergessük közben. 2-3 perc alatt főzzük készre. Tálaljuk friss, ropogós héjú fehér kenyérrel.
Tipp: Kipróbálhatjuk más sajttal is ezt a pár perc alatt elkészülő levest.
A megtisztított sárgarépát lereszeljük a reszelő legkisebb lyukán, ugyanezen a hagymát is. A reszelő nagyobb lyukán a főtt tojásokat is lereszeljük, a zöldhagymát vagy a snidlinge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi, és add hozzá a babérlevelet. A füstölt húst darabold fel, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElsőként a tököt pucold meg, majd vágd nagyobb kockákra. A sütőt melegítsd elő 200 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit. Locsolj bele egy kevés olívaolajat. Szórd bele a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítom, megmosom, majd szeletekre vágom. A petrezselyem zöldjével is hasonlóan járok el, de azt apróra vágom. Közben fazékban a vajat lassú tűzön megolvasztom, és me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű