20dkg vaj
20dkg étcsoki
20 dkg cukor
6 tojás
20 dkg liszt
vaníliás cukor
baracklekvár
tortabevonó
Vajat habosra verni+ megolvasztott csoki, cukor, van. cukor, tojás sárgája.
+ liszt
+ keményre felvert tojásfehérje
Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformában megsütni.
Ha kihűlt, megmelegített baracklekvárral megkenni.
Ha kihűlt, tetejére a tortabevonó. Én Katicát használok, kicsi olajjal és vízzel összekeverve.
Egy kerek tortaformát bélelj ki sütőpapírral. 2. Melegítsd elő 180 fokra a sütőt. 3. Keverd össze alaposan az összes száraz összetevőt egy nagy tálban. 4. Keverd össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon piskótatésztát készítünk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,majd kikeverjük a tojássárgáját a cukorral,hozzáadjuk a lisztet, sütőport, majd apránként beleforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortaforma aljába sütőpapírt vágtam, nem kell széle legyen, elég, ha az alját befedi. A mandulát és a nyírfacukrot késes aprítóban finomra daráltam. Keverőtálba öntöttem, hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTészta hozzávalóit összegyúrni, félretenni. Töltelék hozzávalóit összekeverni, kicsit hagyni állni. Sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodtam a tészta 2/3-ad részét, rátet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű