20dkg vaj
20dkg étcsoki
20 dkg cukor
6 tojás
20 dkg liszt
vaníliás cukor
baracklekvár
tortabevonó
Vajat habosra verni+ megolvasztott csoki, cukor, van. cukor, tojás sárgája.
+ liszt
+ keményre felvert tojásfehérje
Vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformában megsütni.
Ha kihűlt, megmelegített baracklekvárral megkenni.
Ha kihűlt, tetejére a tortabevonó. Én Katicát használok, kicsi olajjal és vízzel összekeverve.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 30 percig pihentessük majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. Közben a gesztenyepürét villával összetörjük, eldolgozzuk a lágy vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1.a lisztet a munkalapra szitáljuk és mélyedést nyomunk bele,a tojást hozzáadjuk. 2.A vajat darabokban a liszt közepébe tesszük,a cukrot és a vaníliás cukrot bel...
Elkészítési idő: 50-60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tojások sárgáját a cukorral nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom héját. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük és 2 evőkanállal...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan felkarikázzuk. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű