- 1 kg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- kevés füstölt kolbász apróra vágva
- 0,5-1 dl tej
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál majoranna
- 2 db babérlevél
Habarás:
- fél pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
Feltét:
- virsli karikára vágva, pirítva vagy fasírt
- A vöröshagymát, a krumplit és a kolbászt felkockázzuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát kis olajon megdinszteljük.
- Ebbe beletesszük az apróra vágott kolbászt.
- Majd annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje.
- Ízesítjük ételízesítővel, pirospaprikával, majorannával és babérlevéllel.
- Beletesszük a felkockázott krumplit.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Fedő alatt kis fokozaton (1) puhára főzzük.
- Ha a krumpli megfőtt, akkor elkészítjük a habarást. Egy kis tejfölt külön tálban elkeverünk csomómentesen 2 evőkanál liszttel. Majd a főzőléből 3-4 evőkanállal hozzá teszünk. Ezt öntjük bele a főzelékbe.
A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikára vágom. Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd a kolbászt dobom bele, végül a vajbabot kicsit egybe dinsztelem. Befűszerezem és fel...
Elkészítési idő: 60 percA megpucolt krumplit felkockázzuk, lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (+1 cm). Babérlevelet teszünk hozzá, megsózzuk, fedőt teszünk rá. Forrás után 10 percig főzz...
Elkészítési idő:A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rászórjuk a paprikát és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a lencsét. Sóz...
Elkészítési idő: