40 dkg csirkemell
60 dkg mirelit borsó
1 kisebb hagyma
1 nagy paradicsom
friss zöldpetrezselyem
olívaolaj
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és felvagdossuk, majd olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felvagdosott húst is. Fűszerezzük, majd a paradicsomot meghámozzuk és pépesítjük, felöntjük vele. Mikor félig kész belekeverjük a borsót és a felvagdosott zöldpetrezselymet. Ha szükséges felöntjük egy kevés vízzel és puhára főzzük.
A hússzeletek 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig elősütjük. (15 percig fóliával letakarva). Ez alatt a felmelegített vajba belerajuk a mézet, majd ha felolvadt, a mustárt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkedarabokat elõzõ este fokhagymás, sós, vegetás tejbe áztatom. Vajjal kikent tepsibe teszem egymás mellé szorosan. Sajttal megszórom, a tejszínt szerecsendióval ízesítem és r...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkét részeire bontjuk. Ha nem szeretjük a far-hát részt, akkor azt eltehetjük későbbre a fagyasztóba, esetleg a mellcsonttal együtt, húslevesbe nagyon jó lesz. Egy tepsibe b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkedarabokat megmosom, a vöröshagymát apróra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára, a fokhagymát péppé zúzom.. A hagymát üvegesre párolom az olajon, hozzádobom a paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű