Hozzávalók (4 főre)
40 dkg makaróni
kb. 40 dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
10 dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
1. A gombák szárát kivágjuk, a fejeket megsózzuk, borsozzuk és mikrósütőben 5’-ig sütjük. 2. A levet amit enged a töltelékhez tesszük. 3. A gombaszárát a hagymával, májjal...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikáknak eltávolítjuk a magházát és az ereit, kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk őket és egy lábasban vagy magasabb falú serpenyőben, 4 evőkanál forróra hevített olajon, nagy lángo...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet besózzuk, apró kockára vagy csíkokra vágjuk. A "bunda" hozzávalóit összekeverjük enyhén sűrű állagúra. Olajat serpenyőben felhevítünk, amíg melegszik a csirkedarab...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűPulykasült: A húsokat sózom, borsozom. Egy kevés olajon az átnyomott fokhagymát a paradicsompürével lepirítom, ráöntöm a hússzeletekre, és kevés vízzel, valamint a fehérborral pu...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: Nehéz