Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirkemelles rakott makaróni


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (4 főre)
40 dkg makaróni
kb. 40 dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
10 dkg sajt

bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé

Elkészítés:


A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )

Csirkemelles rakott makaróni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemáj - Májjal töltött gombafejek
Csirkemáj - Májjal töltött gombafejek

1. A gombák szárát kivágjuk, a fejeket megsózzuk, borsozzuk és mikrósütőben 5’-ig sütjük. 2. A levet amit enged a töltelékhez tesszük. 3. A gombaszárát a hagymával, májjal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Marokkói zöldséges kuszkusz piri-piri csirkével
Marokkói zöldséges kuszkusz piri-piri csirkével

A paprikáknak eltávolítjuk a magházát és az ereit, kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk őket és egy lábasban vagy magasabb falú serpenyőben, 4 evőkanál forróra hevített olajon, nagy lángo...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kinai szezamos csirke
Kinai szezamos csirke

A csirkemellet besózzuk, apró kockára vagy csíkokra vágjuk. A "bunda" hozzávalóit összekeverjük enyhén sűrű állagúra. Olajat serpenyőben felhevítünk, amíg melegszik a csirkedarab...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SVÁB PULYKASÜLT KNÉDLIVEL
SVÁB PULYKASÜLT KNÉDLIVEL

Pulykasült: A húsokat sózom, borsozom. Egy kevés olajon az átnyomott fokhagymát a paradicsompürével lepirítom, ráöntöm a hússzeletekre, és kevés vízzel, valamint a fehérborral pu...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk