40 dkg túró
4 tojás
3 evőkanál liszt
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A tojások sárgáját kikeverjük a kétféle cukorral, az összetört túrót hozzáadjuk, majd a lisztet és a citromhéjat is.
A tojások fehérjét habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A muffin-formákat kikenjük vajjal, vagy kapszlikat rakunk bele, félig megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral. 2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem. 3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felvált...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítsük el: 100 gramm vajat egy magas falú lábasban olvasszunk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük csomómentesre, miközben öntsük fel az 1 liter tejjel. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel fogjuk mérni a hozzávalókat. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk vízbe - vagy gyümölcslébe, rumba - egy órára, majd szűrjük le. A nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű