60 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-4 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1/2 kg kimagozott meggy
1 kg sárgabarack
cukor
fahéj
vaníliás cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát megrakjuk meggyel, a másik tésztát felezett sárgabarackkal. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral és gondolatnyi fahéjjal. Majd előmelegített sütőbe rakjuk, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Ha kihált megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
A tésztához a lisztet, kakaóport, sót, sütőport összekeverjük egy tálban, majd belerakjuk a vajat, tojást, porcukrot és tejet, majd összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lágy vajat a cukorral keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. 2. A lisztet keverd el a sütőporral, majd add a tojásos cukorhoz. 3. A tojásfehérjéből...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHa vendég jön előre elkészíthető, a tészta hűtőben tárolható. Én ezt szoktam sütni. 1 kg liszt, 20 dkg sajt reszelve, 5 dkg só, 50 dkg margarin vagy zsír (én 30 dkg RAMA-t+20 dkg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű