60 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-4 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1/2 kg kimagozott meggy
1 kg sárgabarack
cukor
fahéj
vaníliás cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát megrakjuk meggyel, a másik tésztát felezett sárgabarackkal. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral és gondolatnyi fahéjjal. Majd előmelegített sütőbe rakjuk, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Ha kihált megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Egy kapcsos formában (24 cm-es) alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. A joghurtot kézi habverővel összekeverem a cukorral és a zselatinnal, majd lang...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes1.A liszthez adjuk hozzá a cukrot, szódabikarbónát, sót, keverjük el. (Aki szeretne, itt tehet hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Én csak egyszerűen nem szeretem, hogy szinte már ni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felfuttatom az élesztőt egy kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy, hólyagos tésztát dagasztok, az olvasztott vajat csak a legvégén adom hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsd elő a sütőt. A vajat langyosítsd fel anélkül, hogy felolvasztanád, majd add hozzá a cukrot és habverővel erőteljesen verd kb. 5 percig. Add hozzá egyenként a tojásokat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű