60 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-4 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1/2 kg kimagozott meggy
1 kg sárgabarack
cukor
fahéj
vaníliás cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát megrakjuk meggyel, a másik tésztát felezett sárgabarackkal. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral és gondolatnyi fahéjjal. Majd előmelegített sütőbe rakjuk, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Ha kihált megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
1. A felkockázott kandírozott narancsot áztassuk a vodkába, és pihentessük egy éjszakán keresztül. A puszedlitésztához olvasszuk meg a vajat és a mézet vízgőz fölött. Hagyjuk kissé...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A diót ledaráljuk. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, instant kávé, cukor, fahéj) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darált di...
Elkészítési idő: 10+25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajazott sütőformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElfelezni, a másik felébe kakaót és étolajat lehet beletenni
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű