60 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-4 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1/2 kg kimagozott meggy
1 kg sárgabarack
cukor
fahéj
vaníliás cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát megrakjuk meggyel, a másik tésztát felezett sárgabarackkal. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral és gondolatnyi fahéjjal. Majd előmelegített sütőbe rakjuk, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Ha kihált megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjét a csipet sóval habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, majd a felvert tojáshabot és az átszitált l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a 6 tojás sárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a 1/2 cs sütőporral elkevert 6 kanál lisztet, valamint az 1 kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz--a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk -a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: KözepesLassú tűzön olvasszuk össze a mézet és a vajat. Míg ez hűl, keverjük össze a liszt kivételével a többi hozzávalót. A keverékhez adjuk hozzá a meghűlt vajas méz egyvelegét, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű