Családireceptkönyv.hu

Fincsi krémes sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


az alaphoz:

35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab

A krémhez
30 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor

A középső réteghez
1 csomag babapiskóta
2 tasak vaníliás cukor
0,3 dl langyos tej

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj

Elkészítés:


A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverjük, a mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összedolgozzuk a habbal és a kekszes alap tetejére tesszük a felét. A babapiskótákat átlocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral és egymás mellé tesszük a krémes rétegre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Erre kerül a megmaradt kekszes alap. Felolvasszuk a csokoládét, majd ezzel bevonjuk a tetejét és lehűtjük. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém nem lesz túl szilárd!

Fincsi krémes sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
HÁZILAG KÉSZÍTETT MADÁRTEJ SZELET – ANNYIRA PUHA, HO
HÁZILAG KÉSZÍTETT MADÁRTEJ SZELET – ANNYIRA PUHA, HO

Egy edényben keverjük el a 2 csomag zselatint 200 ml tejjel. Lassú tűzön addig keverjük, amíg a zselatin feloldódik a tejben. Vigyázat a tejnek nem kell főnie! A tűzhelyről levéve...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: josagm
Csokoládés sütemény, valódi főtt csokoládékrémmel
Csokoládés sütemény, valódi főtt csokoládékrémmel

Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Fantasztikus ízes-krémes kocka
Fantasztikus ízes-krémes kocka

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy 30x32 cm-es tepsit olajjal kikenünk, liszttel beszórunk. A lisztet a kakaóval elkeverjük, átszitáljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk