az alaphoz:
35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez
30 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
A középső réteghez
1 csomag babapiskóta
2 tasak vaníliás cukor
0,3 dl langyos tej
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverjük, a mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összedolgozzuk a habbal és a kekszes alap tetejére tesszük a felét. A babapiskótákat átlocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral és egymás mellé tesszük a krémes rétegre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Erre kerül a megmaradt kekszes alap. Felolvasszuk a csokoládét, majd ezzel bevonjuk a tetejét és lehűtjük. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém nem lesz túl szilárd!
A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihű...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojásból, cukorból, lisztből piskótalapot sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Amikor már azép kemény a hab, akkor kanalanként beleszórunk 3 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukor felével tejben sűrűre főzzük. Amíg hül, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a cukorral, a vanílíáscukorral és a liszttel összefőzzük, folyamatosan kevergetve. Sűrű masszát kell kapni, amit hagyjunk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a kávét, a kockára vá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű