az alaphoz:
35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez
30 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
A középső réteghez
1 csomag babapiskóta
2 tasak vaníliás cukor
0,3 dl langyos tej
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverjük, a mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összedolgozzuk a habbal és a kekszes alap tetejére tesszük a felét. A babapiskótákat átlocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral és egymás mellé tesszük a krémes rétegre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Erre kerül a megmaradt kekszes alap. Felolvasszuk a csokoládét, majd ezzel bevonjuk a tetejét és lehűtjük. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém nem lesz túl szilárd!
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kibor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRétestészta 25 dkg hájat összegyúrunk 6 dkg liszttel és hidegre tesszük. 19 dkg lisztből a tojás sárgájából fehérborral rétestésztát készítünk. 1 cm vastagra nyújtjuk, ráhel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrót, joghurtokat, édesítőszert és a vanília aromát összekeverjük. A zselatinport 1 dl meleg vízben kézi mixer segítségével alaposan összekeverjük, a túrós masszából hozzáadunk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőször a töltelékeket készítjük el, hogy kihűljön mire a tészta kisül. Lereszelünk 1kg almát és a 20 dkg cukorral, fahéjjal és a citromlével együtt feltesszük főni. De csak add...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű