az alaphoz:
35 dkg kakaós keksz
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez
30 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
A középső réteghez
1 csomag babapiskóta
2 tasak vaníliás cukor
0,3 dl langyos tej
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a habot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A felét lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Közben a habot felverjük, a mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, összedolgozzuk a habbal és a kekszes alap tetejére tesszük a felét. A babapiskótákat átlocsoljuk a tejben elkevert vaníliás cukorral és egymás mellé tesszük a krémes rétegre, majd bevonjuk a maradék krémmel. Erre kerül a megmaradt kekszes alap. Felolvasszuk a csokoládét, majd ezzel bevonjuk a tetejét és lehűtjük. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém nem lesz túl szilárd!
Tegyük a réteslapokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy kevés vízzel kenjük meg és szórjuk meg cukorral, ezután pedig takarjuk le sütőpapírral és tegyünk rá egy tepsit. Nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint a fotón k hópehely
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojások sárgáját és a csipet sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandó kevergetés mellett, krémesre főzzük a darakrémet. Néhánysz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű