menu

Családireceptkönyv.hu

Andi-szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
2,5 dl kefir
1 evőkanál kakaópor
csipet só
A krémhez :
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
7 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
kb. 40 dkg háztartási keksz
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt. Egy közepes tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.

A krémhez a tojásokat szétválasszuk, a sárgáját a liszttel, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni, közben a fehérjét kemény habbá verjük. A tojásos masszát állandó keverés mellett sűrűre főzzük és még forrón hozzá adjuk a felvert habot és a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.

A vajat vagy margarint habosra kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a kihűlt krémhez adjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rásorakoztatjuk a kekszet. (Én kevés rumaromás tejjel meglocsoltam a kekszet, hogy majd hamarabb puhuljon a süti
tetején, de ez elhagyható.)

A csokit gőz fölött felolvasszuk az étolajjal és a keksz tetejére simítjuk. a kicsit dermed a máz megszórjuk kókuszreszelékkel.

Andi-szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Almás-mákos zabkeksz
Almás-mákos zabkeksz

Az almát meghámozzuk majd lereszeljük. Végül a hozzávalókat összegyúrjuk, közben előmelegítjük a sütőt. Az állaga egy kicsit folyós, de nem baj, bekanalazzuk egy sütőpapírral kib...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Epres bundáskenyér
Epres bundáskenyér

Az epreket, vagy a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, vágjuk kis szeletekre, rakjuk egy kisebb edénybe, szórjunk rá egy kanál cukrot, majd keverjük össze. Egy másik tálba a tehéntúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Valéria
Bájos Angelika szelet
Bájos Angelika szelet

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Hóvirág recept
Hóvirág recept

Kevés tejben feloldunk 5 ek cukrot, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék tejet és felforraljuk. Egy tálba összetö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk