A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
2,5 dl kefir
1 evőkanál kakaópor
csipet só
A krémhez :
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
7 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
kb. 40 dkg háztartási keksz
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt. Egy közepes tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.
A krémhez a tojásokat szétválasszuk, a sárgáját a liszttel, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni, közben a fehérjét kemény habbá verjük. A tojásos masszát állandó keverés mellett sűrűre főzzük és még forrón hozzá adjuk a felvert habot és a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A vajat vagy margarint habosra kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a kihűlt krémhez adjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rásorakoztatjuk a kekszet. (Én kevés rumaromás tejjel meglocsoltam a kekszet, hogy majd hamarabb puhuljon a süti
tetején, de ez elhagyható.)
A csokit gőz fölött felolvasszuk az étolajjal és a keksz tetejére simítjuk. a kicsit dermed a máz megszórjuk kókuszreszelékkel.
A lisztet, a fűszereket, a barna cukrot egy tálban összekeverjük, majd ebben morzsoljuk el a kockára vágott vajat. Hozzáöntjük a tejet és alaposan összegyúrjuk az egészet. Legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, e...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, közben a fele cukorral kikeverjük a sárgát. Mikor kemény a fehérje, beleszórjuk a maradék cukrot, és még keverünk rajta párat. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kettéválasztjuk. 2. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű