A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
2,5 dl kefir
1 evőkanál kakaópor
csipet só
A krémhez :
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál liszt
7 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin
15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
kb. 40 dkg háztartási keksz
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd óvatosan a habhoz fogatjuk a sárgás masszával együtt. Egy közepes tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), majd kihűtjük.
A krémhez a tojásokat szétválasszuk, a sárgáját a liszttel, kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni, közben a fehérjét kemény habbá verjük. A tojásos masszát állandó keverés mellett sűrűre főzzük és még forrón hozzá adjuk a felvert habot és a kókuszreszeléket, majd kihűtjük.
A vajat vagy margarint habosra kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a kihűlt krémhez adjuk. A tésztát egyenletesen megkenjük a krémmel, majd rásorakoztatjuk a kekszet. (Én kevés rumaromás tejjel meglocsoltam a kekszet, hogy majd hamarabb puhuljon a süti
tetején, de ez elhagyható.)
A csokit gőz fölött felolvasszuk az étolajjal és a keksz tetejére simítjuk. a kicsit dermed a máz megszórjuk kókuszreszelékkel.
Keverjük össze összetevőket és sütjük 180 ° C-on 20 percig. Ha ki hűlt ketté vágjuk. Krém: Keverjük össze a puding cukorral és néhány evőkanál tej, és a maradék tejet, hogy a t...
Elkészítési idő: 1,30 percLinzertészta: Az őrölt mandulát, mandulalisztet (más paleo liszteket is használhatsz!), a tojásokat, a zsiradékot, az édesítőt keverd össze – finom linzer tésztává, és béleld ki...
Elkészítési idő: