Lapok:
- 6 tojás fehérje,
- 1/2kg cukor,
- kevés citromlé
Krém:
- 6 tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 2 csomag van.cukor
- 1 adag (presszo) kávé
- 250 g Rama margarin
Lapok:
A hozzávalókat gőz fölött nagyon kemény habbá verjük robotgéppel. Ha kemény, tehetünk bele maréknyi vagdalt pörkölt diót.
Szilikonlapra (4 lap lesz ebből a mennyiségből) rákenjük az 1/4 adagot, és 50°C-on szárítjuk!
krém:
a 6 tojás sárgáját 12 dkg cukorral, 2 csomag van.cukorral és 1 adag (presszo) kávéval gőz fölött kikeverjük. Ha már jól besűrűsödött, levesszük, és hagyjuk kihűlni. (ne feledkezzünk meg a lapokról a sütőben! ? ) Ha kihűlt a krém, egy Rama-t felkockázunk, és belekeverjük. Ha a lapok is kihűltek, vékonyan megkenjük őket. Hagyjunk annyi krémet, hogy a tetejére és köréje is jusson. Mi diódarabkákkal szoktuk díszíteni.
A kifliket felkarikázzuk (én szeretem, ha nem teljesen itatja át a vaníliás szlötyi, így nagyobb karikákra vágtam), a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tejjel csomómentesre kevertem és felforralva sűrűre főztem, közben a kávéport is beleadtam. hagytam teljesen kihűlni. Végül a vajat és a porcukrot habosra keverve majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és zsemlemorzsát. A kapott tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, 180 fokon 12 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű