menu

Családireceptkönyv.hu

Tánti habtortája


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Lapok:
- 6 tojás fehérje,
- 1/2kg cukor,
- kevés citromlé

Krém:
- 6 tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 2 csomag van.cukor
- 1 adag (presszo) kávé
- 250 g Rama margarin

Elkészítés:


Lapok:
A hozzávalókat gőz fölött nagyon kemény habbá verjük robotgéppel. Ha kemény, tehetünk bele maréknyi vagdalt pörkölt diót.
Szilikonlapra (4 lap lesz ebből a mennyiségből) rákenjük az 1/4 adagot, és 50°C-on szárítjuk!
krém:
a 6 tojás sárgáját 12 dkg cukorral, 2 csomag van.cukorral és 1 adag (presszo) kávéval gőz fölött kikeverjük. Ha már jól besűrűsödött, levesszük, és hagyjuk kihűlni. (ne feledkezzünk meg a lapokról a sütőben! ? ) Ha kihűlt a krém, egy Rama-t felkockázunk, és belekeverjük. Ha a lapok is kihűltek, vékonyan megkenjük őket. Hagyjunk annyi krémet, hogy a tetejére és köréje is jusson. Mi diódarabkákkal szoktuk díszíteni.

Tánti habtortája

Kinek a kedvence ez a recept?


Ati
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mákos guba torta, madártej krémmel
Mákos guba torta, madártej krémmel

A kifliket felkarikázzuk (én szeretem, ha nem teljesen itatja át a vaníliás szlötyi, így nagyobb karikákra vágtam), a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KÁVÉKRÉM TORTÁBA
KÁVÉKRÉM TORTÁBA

A lisztet a tejjel csomómentesre kevertem és felforralva sűrűre főztem, közben a kávéport is beleadtam. hagytam teljesen kihűlni. Végül a vajat és a porcukrot habosra keverve majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Klasszikus csokoládézorta
Klasszikus csokoládézorta

1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Raffaello torta
Raffaello torta

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és zsemlemorzsát. A kapott tésztát 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formába tesszük, 180 fokon 12 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk