6 db tojás
25 dkg vaj (puha)
25 dkg porcukor
1, 25 dl natúr joghurt
1/2 tasak sütőpor
25 dkg liszt
10 dkg darált mandula
1 ek őrölt fahéj
1 ek liszt
80 dkg meggy (magozott, lehet mirelit is)
5 dkg mandula (szeletelt)
1.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, és a habot a hűtőbe tesszük. A vajat robotgéppel 5-6 perc alatt felhabosítjuk a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és mindegyikkel további 1-2 percig verjük.
2.
Beleforgatjuk a joghurtot, majd adagonként a sütőporral elvegyített lisztet. Végül a hideg fehérjével lazítjuk, vigyázva rá, hogy ne törjük össze a habot! Az így kapott masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
3.
Összekeverjük az 1 ek lisztet és a fahéjat, azután megforgatjuk benne a meggyet, és szórjuk azt a tésztára. Így a gyümölcs süllyed le az aljára. Végül meghintjük a mandulával, és a 180 fokos sütőben kb. 50 percig vagy tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét. --A masszát egy közepes méretű( ,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add ezt...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes