3 dl habtejszín ( 30%-os ha lehet)
30 dkg étcsokoládé ( a Tibi csoki 60%-os )
A tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen elolvadt a tejszínben a csoki, hűlni hagyjuk, mikor már langyos, betesszük a hűtőbe. Ha a krém a hidegtől megszilárdul, akkor sikerült a trüffelkrémünk. Egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.
Itt nagyon fontos az alapanyagok pontos mérése a megfelelő állagú krém eléréséhez. Mielőtt a sütibe töltenénk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 10 percig.
Az epret megmosom, kb. 20 dkg-t félbevágom és 2.5 deci vízzel megfőzöm. A többi eper a tetejére kerül díszítésnek. A grízt a cukor felével /7.5 dkg/ összekeverem, majd a megfőtt ep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral és az olajjal habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a lereszelt répát és az apróra vágott ananászt. A szárazanyagokat - liszt, sütőpor és dióbél - ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű