menu

Családireceptkönyv.hu

Trüffelkrém


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 dl habtejszín ( 30%-os ha lehet)
30 dkg étcsokoládé ( a Tibi csoki 60%-os )

Elkészítés:


A tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen elolvadt a tejszínben a csoki, hűlni hagyjuk, mikor már langyos, betesszük a hűtőbe. Ha a krém a hidegtől megszilárdul, akkor sikerült a trüffelkrémünk. Egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Itt nagyon fontos az alapanyagok pontos mérése a megfelelő állagú krém eléréséhez. Mielőtt a sütibe töltenénk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 10 percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Ír krémtorta
Ír krémtorta

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk és belekeverjük a cukrot, a tojást, a likőrt, végül pedig a mandulát. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Focilabda torta
Focilabda torta

4,6 cm oldalú szabályos ötszögekből és hatszögekből készûl.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Málnás sajttorta
Málnás sajttorta

1. Az alap hozzávalóit elmorzsoljuk, egy csatos tortaformát körben kibélelünk sütőpapírral, majd a morzsát a forma alján egyenletesen elsimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurt torta
Joghurt torta

A joghurtot a zselatinnal és a cukorral összekeverjük és felmelegítjük. (Forralni nem szabad). Mikor kihűlt, összekeverjük a tejszínhabbal, ízlés szerint gyümölcsdarabokat keverünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk