3 dl habtejszín ( 30%-os ha lehet)
30 dkg étcsokoládé ( a Tibi csoki 60%-os )
A tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen elolvadt a tejszínben a csoki, hűlni hagyjuk, mikor már langyos, betesszük a hűtőbe. Ha a krém a hidegtől megszilárdul, akkor sikerült a trüffelkrémünk. Egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.
Itt nagyon fontos az alapanyagok pontos mérése a megfelelő állagú krém eléréséhez. Mielőtt a sütibe töltenénk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 10 percig.
A vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűA málnát a cukorral összefőzöm és lehűtöm. Beáztatom a zselatint bő hideg vízben. Felverem a tejszínhabot. Leszűröm a zselatint és felolvasztom (nem főzöm) A málnás masszába b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótatallérból 60 dekányit elnegyedeltem, a többiből raktam egy sort a tortaforma aljába. A tejet melegíteni kezdtem, hozzáadtam a margarint és a kakaóport is, egyne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát /nekem 20 cm átmérőjű/ kibéleljük sütőpapírral. Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, eloszlatjuk a tortaformában. A tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű