3 dl habtejszín ( 30%-os ha lehet)
30 dkg étcsokoládé ( a Tibi csoki 60%-os )
A tejszínt elkezdjük melegíteni és az összetördelt csokoládét fokozatosan hozzáadjuk úgy, hogy alacsony hőmérsékleten folyamatosan kevergetjük az olvadó csokit. Miután tökéletesen elolvadt a tejszínben a csoki, hűlni hagyjuk, mikor már langyos, betesszük a hűtőbe. Ha a krém a hidegtől megszilárdul, akkor sikerült a trüffelkrémünk. Egy nappal a felhasználás előtt is elkészíthetjük.
Itt nagyon fontos az alapanyagok pontos mérése a megfelelő állagú krém eléréséhez. Mielőtt a sütibe töltenénk, vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten legalább 10 percig.
A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, amivel egyenletesen-vékonyan kibélelünk egy kapcsos tortaformát (az oldalár is jusson). Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA három tojássárgát a 3 evőkanál kristálycukorral habosra verjük. A lisztet, kakaót, sütőport átszitáljuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a darált diót, majd a száraz hozzávalókat eldolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Belete...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes