- 30dkg liszt
- 20dkg margarin vagy vaj
- 10dkg porcukor
- 1 tojás
- citromhéj, van.cukor
- lekvár
- csoki
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hűtőben becsomagolva pihentetjük legalább 1 órát. Ezután enyhén lisztezve kinyújtjuk vékonyra, szaggatjuk és sütjük. 180-200fok 10 perc kb.
Ha kihűlt megtöltjük lekvárral. A linzert porcukrozzuk. Az ishlerhez a csokit megolvasztjuk, lehet mikróban is. Ha sűrűnek találjuk a csokit, olajjal higíthatjuk picit, de jól keverjük el benne.
A vajat hidegen gyúrjuk a tésztába, lehetőleg gyorsan állítsuk össze, hogy ne melegedjen át a tészta a kezünktől. Sütésnél ha már rózsaszínesedik a tészta vegyük ki, nem szabad túlsütni.
.
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA pudingot elkészítjük a tejjel, a csomagoláson található leírás alapján, majd hozzákeverjük a mascarponét és a porcukrot. A pohár aljába teszünk néhány darab piskótatallért.Réhel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket egyforma méretűre (kb 2×2 cm) daraboljuk. Egy tepsiben szétterítjük a gyümölcsöket, meglocsoljuk fél-1 dl alkohollal, megszórjuk 2-3 evőkanál poruckorral és 200 °...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék tetszőleges, nálunk mákkrém volt, amihez darált mákot és kevés édesítőt annyi forró vízzel kevertem össze, hogy kenhető, de nem folyós krém legyen. A tojásokat a víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű