Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Linzer, Ishler


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 30dkg liszt
- 20dkg margarin vagy vaj
- 10dkg porcukor
- 1 tojás
- citromhéj, van.cukor

- lekvár
- csoki

Elkészítés:


A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót és hűtőben becsomagolva pihentetjük legalább 1 órát. Ezután enyhén lisztezve kinyújtjuk vékonyra, szaggatjuk és sütjük. 180-200fok 10 perc kb.
Ha kihűlt megtöltjük lekvárral. A linzert porcukrozzuk. Az ishlerhez a csokit megolvasztjuk, lehet mikróban is. Ha sűrűnek találjuk a csokit, olajjal higíthatjuk picit, de jól keverjük el benne.

Trükkök, tippek, praktikák:


A vajat hidegen gyúrjuk a tésztába, lehetőleg gyorsan állítsuk össze, hogy ne melegedjen át a tészta a kezünktől. Sütésnél ha már rózsaszínesedik a tészta vegyük ki, nem szabad túlsütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Görögdinnye  sorbet
Görögdinnye sorbet

A dinnyekockákat helyezd el egy tálcán, majd 4 órára tedd be a fagyasztóba. A fagyos dinnyét, a sűrített tejet és a sót turmixold krémesre, 3-5 perc alatt. Öntsd át az egészet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Bécsi Palacsinta
Bécsi Palacsinta

1. A palacsintához a hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet részletekben adagoljuk: egy kis tej, egy kis keverés, ez fontos, hogy ne legyen csomós. Ezt egy beola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Császármorzsa
Császármorzsa

A tejet elkeverem a sárgájával, a liszttel, egy csipet sóval és a fehérjék keményre vert habjával. Egy serpenyőben felolvaszztom a vajat, beleöntöm a tojásos masszát és kevergetve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
kávés süti
kávés süti

A tojás fehérjét felverjük a cukorral , habcsók, belekeverjük a száraz anyagokat. 25x16 tepsibe 160 fokon süti míg kicsit megbarnul a teteje, 20 25 perc. krém A tojás sárgáját h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk