Piskóta
Krém:
- 500 g túró (botmixerrel krémesre lehet törni)
- 150 g görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- 80 g cukor (porcukor)
- 2 dl habtejszín
- 1 dl citromlé
- 20 g zselatin
Teteje:
- 1 zacskó epres tortazselé
- eper, málna, áfonya
A túrót a joghurttal, cukorral, a lereszelt citromhéjjal, vanília kivonattal elkeverjük. A zselatint előre hidratáljuk pár kanálnyi vízzel, addig kicsavarjuk a citrom levét. A citromlét felmelegítjük tűzön, hozzáadjuk az előhidratált zselatint és elkevergetjük csomómentesre, majd hozzákeverjük a túróhoz. Felverjük a habtejszínt (fontos hogy előtte hűtve legyen, ha nem habosodik adhatunk hozzá habfixálót) majd hozzákeverjük a túróhoz.
Amikor kihűlt a tortalapunk, rátesszük a túrókrémet, pihentethetjük egy órát a hűtőben, ha nem elég szilárd.
Miután kivettük a hűtőből, rátesszük a gyümölcsöt. Elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint a tortazselét, hagyjuk picit lejjebb hűlni és a gyümölcsök tetejére öntjük. Ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...
Elkészítési idő: kb 60 perc1. Lábasba rakunk: - 2 tojás fehérjét - kristálycukrot - kakaót - kávét Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk 2. Tálba rakunk: - d...
Elkészítési idő:Tetejére tejszínhab.
Elkészítési idő: 40 perc