Piskóta
Krém:
- 500 g túró (botmixerrel krémesre lehet törni)
- 150 g görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- 80 g cukor (porcukor)
- 2 dl habtejszín
- 1 dl citromlé
- 20 g zselatin
Teteje:
- 1 zacskó epres tortazselé
- eper, málna, áfonya
A túrót a joghurttal, cukorral, a lereszelt citromhéjjal, vanília kivonattal elkeverjük. A zselatint előre hidratáljuk pár kanálnyi vízzel, addig kicsavarjuk a citrom levét. A citromlét felmelegítjük tűzön, hozzáadjuk az előhidratált zselatint és elkevergetjük csomómentesre, majd hozzákeverjük a túróhoz. Felverjük a habtejszínt (fontos hogy előtte hűtve legyen, ha nem habosodik adhatunk hozzá habfixálót) majd hozzákeverjük a túróhoz.
Amikor kihűlt a tortalapunk, rátesszük a túrókrémet, pihentethetjük egy órát a hűtőben, ha nem elég szilárd.
Miután kivettük a hűtőből, rátesszük a gyümölcsöt. Elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint a tortazselét, hagyjuk picit lejjebb hűlni és a gyümölcsök tetejére öntjük. Ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Tészta Sütése 180 C fokon körülbelül 35 perc alsó felső sütésen. Csoki máz :vízgőzön megolvasztva nem túl melegre azaz úgy 35- 40 C fokra , 3-4 dkg vaj vagy olajjal kikeverni. A...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a liszttel, kakaóval és a tejjel felfőzzük. Tojásfehérjét felverjük és a kihűlt krémhez keverjük. A mazsolát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótalapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Ez eltart egy ideig, de megéri, mert egy sokkal stabilabb szerkezetű fehérjehabot kapu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes