Piskóta
Krém:
- 500 g túró (botmixerrel krémesre lehet törni)
- 150 g görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- 80 g cukor (porcukor)
- 2 dl habtejszín
- 1 dl citromlé
- 20 g zselatin
Teteje:
- 1 zacskó epres tortazselé
- eper, málna, áfonya
A túrót a joghurttal, cukorral, a lereszelt citromhéjjal, vanília kivonattal elkeverjük. A zselatint előre hidratáljuk pár kanálnyi vízzel, addig kicsavarjuk a citrom levét. A citromlét felmelegítjük tűzön, hozzáadjuk az előhidratált zselatint és elkevergetjük csomómentesre, majd hozzákeverjük a túróhoz. Felverjük a habtejszínt (fontos hogy előtte hűtve legyen, ha nem habosodik adhatunk hozzá habfixálót) majd hozzákeverjük a túróhoz.
Amikor kihűlt a tortalapunk, rátesszük a túrókrémet, pihentethetjük egy órát a hűtőben, ha nem elég szilárd.
Miután kivettük a hűtőből, rátesszük a gyümölcsöt. Elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint a tortazselét, hagyjuk picit lejjebb hűlni és a gyümölcsök tetejére öntjük. Ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA fehér csokit egy tálba tördeljük, felforrósítjuk a tejet és ráöntjük. Mikor felolvadt a csoki, beleszórjuk a vaníliás cukrot és átkeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zsel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük, a lényeg, hogy egy jó ragacsos tésztát kapjuk, amit kekszformázóba lehet tölteni, és ezen át nyomjuk ki tetszőleges formában a lelendő kekszeinket egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű