Piskóta
Krém:
- 500 g túró (botmixerrel krémesre lehet törni)
- 150 g görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek vanília kivonat
- 80 g cukor (porcukor)
- 2 dl habtejszín
- 1 dl citromlé
- 20 g zselatin
Teteje:
- 1 zacskó epres tortazselé
- eper, málna, áfonya
A túrót a joghurttal, cukorral, a lereszelt citromhéjjal, vanília kivonattal elkeverjük. A zselatint előre hidratáljuk pár kanálnyi vízzel, addig kicsavarjuk a citrom levét. A citromlét felmelegítjük tűzön, hozzáadjuk az előhidratált zselatint és elkevergetjük csomómentesre, majd hozzákeverjük a túróhoz. Felverjük a habtejszínt (fontos hogy előtte hűtve legyen, ha nem habosodik adhatunk hozzá habfixálót) majd hozzákeverjük a túróhoz.
Amikor kihűlt a tortalapunk, rátesszük a túrókrémet, pihentethetjük egy órát a hűtőben, ha nem elég szilárd.
Miután kivettük a hűtőből, rátesszük a gyümölcsöt. Elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint a tortazselét, hagyjuk picit lejjebb hűlni és a gyümölcsök tetejére öntjük. Ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A bagett kenyeret vagy kalácsot felszeleteltem. Jénai tálat kikenem vajjal majd barack lekvárral. A kenyereket megkenem vajjal és egymást félig fedve pakolom a jénaiba. 2 egé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A mandulatejet egy tálba öntjuk. 2. Hozzáadjuk a chia magot, a kókuszreszeléket, a mézet, és az apróra vágott epret. 3. Elkeverjük, és a hűtőbe tesszük éjszakára. 4. Reggel k...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA margarint megolvasztjuk, majd a tojással és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd kivajazott tűzálló formába simítjuk, és 12 percig sütjük a mikróban. 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és belesimítjuk egy tortaformába. 165 fokra melegítjük a sütőt és elősütjük 10 percig. A krémsajtot robotgéppel kikeverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű