Hozzávalók 4 adaghoz:
200 g étcsokoládé
4 tojás
100 g cukor
3 dl hideg habtejszín
A törökmézhez:
100 g cukor
3 evőkanál méz
3 teáskanál szódabikarbóna
Az alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikban pedig habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Mindkét tálat levesszük a gőzről, hogy kicsit hűljenek. Egy csipetnyi sóval a tojásfehérjét félig felverjük, kemény habot verünk belőle. A csokit összeforgatjuk a kikevert tojássárgájával, majd három adagban hozzáadjuk a tojásfehérjét, (az első adagot intenzíven belekeverve, míg a többit már finoman) végül pedig a tejszínhab 2/3-át is. Poharakba kanalazzuk és hűtőben hagyjuk kihűlni.
A törökmézhez a cukrot és a mézet serpenyőben kevergetés nélkül hevíteni kezdünk. Mikor kezd olvadni a cukor, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen kezdjen pirulni. Ha az egész kezd borostányszínűvé válni (nem szabad megvárni, míg teljesen karamellszínű lesz!), gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával és rögtön össze is keverjük. A szódabikarbónától az egész felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire. Kb. egy óra alatt teljesen törhetővé szilárdul.
Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínha...
Elkészítési idő:Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük a burgonyaprésen. Lehűtjük. Az áttört burgonyából és a lisztből fél kávéskanál sóval és a tojásokkal...
Elkészítési idő: 140 percA tojásokat verd fel sóval és borssal. A kenyerek egyik felét mustárral, a másikat majonézzel kend meg, és az egyikre sonkát, a másik felére mindnek sajtot rakj. Fordítsd egymásba...
Elkészítési idő: