Családireceptkönyv.hu

Csoki mousse törökmézzel


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 adaghoz:
200 g étcsokoládé
4 tojás
100 g cukor
3 dl hideg habtejszín

A törökmézhez:
100 g cukor
3 evőkanál méz
3 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:


Az alaposan lehűtött tejszínből habot verünk, félretesszük. Két keverőtálat meleg vízfürdő fölé helyezünk. Az egyik keverőtálban megolvasztjuk az összetördelt csokoládét, a másikban pedig habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral. Mindkét tálat levesszük a gőzről, hogy kicsit hűljenek. Egy csipetnyi sóval a tojásfehérjét félig felverjük, kemény habot verünk belőle. A csokit összeforgatjuk a kikevert tojássárgájával, majd három adagban hozzáadjuk a tojásfehérjét, (az első adagot intenzíven belekeverve, míg a többit már finoman) végül pedig a tejszínhab 2/3-át is. Poharakba kanalazzuk és hűtőben hagyjuk kihűlni.
A törökmézhez a cukrot és a mézet serpenyőben kevergetés nélkül hevíteni kezdünk. Mikor kezd olvadni a cukor, körbeforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol egyenletesen kezdjen pirulni. Ha az egész kezd borostányszínűvé válni (nem szabad megvárni, míg teljesen karamellszínű lesz!), gyorsan megszórjuk a szódabikarbónával és rögtön össze is keverjük. A szódabikarbónától az egész felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire. Kb. egy óra alatt teljesen törhetővé szilárdul.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombapaprikás
Gombapaprikás

A gombát megtisztítom, feldarabolom. Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, paprikát. Megszórom pirospaprikával, picit kevergetem, felöntöm fél deci vízzel és hozzáadom a g...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Melegszendvics
Melegszendvics

A kenyereket félbe vágom, és margarinnal vékonyan megkennem. A gyulai kolbászt karikákra vágom és a kenyérre teszem. A tojást összekeverem sajttal és ráteszem a kenyérre. A sü...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás lepény
Burgonyás lepény

A lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől füg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos fokhagymàs burgonyafasírt
Sajtos fokhagymàs burgonyafasírt

A burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymàt , a fűszereke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk