500 ml tejszín
20ml tej 3,5%
30g cukor
170g süritett tej
50ml erős kávé
200 ml wisky (vagy brandy)
1ek vanilia esencia
Forrásig melegitjük a tejet és a tejszínt . A cukrot karamellizáljuk és felöntjük óvatosan a forró tejszínnel. Ha simára kevertük hozzáadjuk a sürített tejet és a kávét , így összeforraljuk . Majd a tüzről levéve hozzáadjuk a wiskyt is. Üvegekbe töltjük és 1-2 napig érleljük.
A fahéjrudat, narancslevet és barnacukrot üvegbe tesszük és ráöntjük a brandyt. Az üveget jól lezárjuk, összerázzuk és 4 hétig állni hagyjuk. A fahéjlikőrt konyharuhával kibélelt...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA bort fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukor felét, a fahéjat, a citrom és két narancs reszelt héját, majd felforraljuk. A narancsokat meghámozzuk, hártyáitól megtisztítjuk, a húsát v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat turmixgépben dolgozd össze.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű