menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis marcipán szelet sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej

- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál rum , vagy rum-aroma
6 evőkanál kakaópor
az összegyúrásához tej

- tetejére10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj

Elkészítés:


Jan
27
Hamis Marcipán Szelet
Valami gyorsat , finomat és tetszetőset szerettem volna készíteni.
Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán láttam meg
és most jött el az ideje hogy el készítsem ezt a kitűnő finom süteményt.
Bátran próbáljátok ki, hisz nem kell hozzá nagy sütési tudomány és nagyon gyorsan elkészül!



Hozzávalók :
- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej

- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál rum , vagy rum-aroma
6 evőkanál kakaópor
az összegyúrásához tej

- tetejére
10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj




Elkészítése :
A tészta hozzávalóit külön-külön egy-egy tálba mértem ki.
Mind két tálba annyi tejet öntök amivel jól össze tudom gyúrni az alapanyagokat és közepesen lágy, de nem kemény masszát kapok.
Ez kb 3-4 deci tej külön-külön:))
Így kaptam egy világos és egy sötét keksz tésztát.
Elővettem egy 20x30x7 cm magas kerámia edényt, aminek az aljára raktam szilikonos sütőpapírt.
Erre a kakaós massza felét elnyomkodtam egyenletesen.
Egy kisebb nyújtófával össze lehet egyenletesen nyújtani az edény aljába.
A világos masszám felét erre nyomkodtam egyenletesen rá és újra a sötét és végül a világos kekszmasszát nyomkodtam el egyenletesen egymáson.
Egy salátás kis üveg tálkába összetörtem az étcsokoládét , adtam hozzá 1 evőkanál olajat és egy pár pillanatra felmelegítettem a mikróban.
Kivettem és addig kevertem míg el nem olvadt a csokoládé.
Ráöntöttem a süti tetejére és egyenletesen gyorsan elkentem.
Egy kicsit megrázogattam , oda ütögettem a pulthoz hogy szépen szétterüljön a csokimázam.
Egy másik kis üveg tálkába raktam a fehér csokoládét, ehhez fél evőkanál olajat raktam és hasonló módon melegítettem fel a mikróban mint az étcsokit.
Végül nyomózsák segítségével felspricceltem az étcsokoládés sütim tetejét.
Hűtőbe raktam míg megdermed a süti tetején a csokoládé, majd meleg vizes késsel körbe vágtam a tálba és kivettem egyben a sütit az edényből.
Lehúztam róla a papírt és szépen felszeleteltem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Máglyarakás
Máglyarakás

1. A kalácsot felszeleteljük és egy szögletes tálba rakosgatjuk, a tojássárgákat kézi habverővel kikeverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. A mazsolát a rum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Zabpelyhes-almás keksz
Zabpelyhes-almás keksz

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és belereszeljük egy tálba. Beleütünk egy tojást, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a zabpehely lisztet, és fakanállal az egészet alaposan elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Máktorta aszalt szilvával és mascarponéval
Máktorta aszalt szilvával és mascarponéval

1.) A tésztához valókat elaposan kikeverjük, bele az aprított aszalt szilvát és felvert tojásfehérjével lazítjuk. 2.) 160C fokon 15 percig, majd 140C fokon 50 percig sütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Vodkás pezsgős citromfagylalt (sgroppino)
Vodkás pezsgős citromfagylalt (sgroppino)

A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, véko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk