- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej
- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál rum , vagy rum-aroma
6 evőkanál kakaópor
az összegyúrásához tej
- tetejére10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj
Jan
27
Hamis Marcipán Szelet
Valami gyorsat , finomat és tetszetőset szerettem volna készíteni.
Nagyon régen elmentettem egy sütés nélküli receptet amit Citromhab oldalán láttam meg
és most jött el az ideje hogy el készítsem ezt a kitűnő finom süteményt.
Bátran próbáljátok ki, hisz nem kell hozzá nagy sütési tudomány és nagyon gyorsan elkészül!
Hozzávalók :
- a mandulás -világos tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12.5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál színtelen mandula aroma
az összegyúrásához tej
- a rumos-kakaós tésztához
50 dkg darált keksz
20 dkg porcukor
12,5 dkg olvasztott ráma
2 evőkanál rum , vagy rum-aroma
6 evőkanál kakaópor
az összegyúrásához tej
- tetejére
10 dkg étcsokoládé + 1 evk. olaj
5 dkg fehér csokoládé + 0,5 evk. olaj
Elkészítése :
A tészta hozzávalóit külön-külön egy-egy tálba mértem ki.
Mind két tálba annyi tejet öntök amivel jól össze tudom gyúrni az alapanyagokat és közepesen lágy, de nem kemény masszát kapok.
Ez kb 3-4 deci tej külön-külön:))
Így kaptam egy világos és egy sötét keksz tésztát.
Elővettem egy 20x30x7 cm magas kerámia edényt, aminek az aljára raktam szilikonos sütőpapírt.
Erre a kakaós massza felét elnyomkodtam egyenletesen.
Egy kisebb nyújtófával össze lehet egyenletesen nyújtani az edény aljába.
A világos masszám felét erre nyomkodtam egyenletesen rá és újra a sötét és végül a világos kekszmasszát nyomkodtam el egyenletesen egymáson.
Egy salátás kis üveg tálkába összetörtem az étcsokoládét , adtam hozzá 1 evőkanál olajat és egy pár pillanatra felmelegítettem a mikróban.
Kivettem és addig kevertem míg el nem olvadt a csokoládé.
Ráöntöttem a süti tetejére és egyenletesen gyorsan elkentem.
Egy kicsit megrázogattam , oda ütögettem a pulthoz hogy szépen szétterüljön a csokimázam.
Egy másik kis üveg tálkába raktam a fehér csokoládét, ehhez fél evőkanál olajat raktam és hasonló módon melegítettem fel a mikróban mint az étcsokit.
Végül nyomózsák segítségével felspricceltem az étcsokoládés sütim tetejét.
Hűtőbe raktam míg megdermed a süti tetején a csokoládé, majd meleg vizes késsel körbe vágtam a tálba és kivettem egyben a sütit az edényből.
Lehúztam róla a papírt és szépen felszeleteltem.
1. A cukrokat a tojásokkal habosra kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalácsfűszert a diót, és az olajat, majd homogénné keverjük. 2. Végül hozzáforgatjuk a re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, még langyosan megpucoljuk és áttörjük, majd hagyjuk hűlni. A tésztához a tojások sárgáját a zsírral / margarinnal / vajjal habosra keverjük robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA magokat összeaprítjuk, majd rálocsoljuk a mézes-kókuszolajos keveréket. Nagy tepsin szétterítve 150-180 fokon 10-15 percet pirítjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőből kovászt készítünk, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót, és 40 dkg lisztet, amit összeállítunk, és duplájára kelesztjük. Ha a duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű