30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
Tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A tejet felforraljuk, megsózzuk, beletesszük a Ramát. Amikor felolvadt beleszórjuk a lisztet, és állandóan keverjük 1-2 percig. Akkor jó, ha elvált az edény falától. A tűzről lehúz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Közepes1. A meleg tejben kevés édesítőszerrel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet mikróban átmelegítjük, majd átszitáljuk. 2. A kész kovászt összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1dkg élesztőt, 1/2dl tejben felfuttatunk, majd 2 kanál cukorral, 30deka liszttel,15 deka margarinnal, 4 tojássárgával összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, majd 3 részre osztjuk és k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű