1 l tej
6 tojás
só
15 dkg cukor
egy vanília kikapart magja
Felforraljuk a tejet, közben kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket félig felverjük kevéske sóval, majd az össz cukormennyiségből 2 evőkanálnyit hozzáadunk és kemény habbá verjük.
A felforrt tejhez keverjük a vaníliát és még szintén a kimért cukormennyiségből 1 evőkanálnyit, majd a felvert fehérjéből galuskákat szaggatunk a tejbe és fedő alatt 2 percig főzzük őket A megfőtt galuskákat egy külön tányérba szedjük.
A tojássárgákhoz hozzákeverjük a maradék cukrot, és az egészet habosra keverjük. Hőkiegyenlítéssel a vaníliás tejhez keverjük, ami azt jelenti hogy egy kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve megvárjuk hogy besűrűsödjön. Tálkákba szedjük a krémet, és melegen, vagy jól lehűtve, habgaluskával a tetején tálaljuk.
http://streetkitchen.hu/2016/02/10/klasszikus_madartej_recept
A kakaós réteghez a kekszet elkeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadujk a rumot, a margarint és annyi tejet, hogy összeálljon a massza, és ne legyen túl morzsás. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a bögre kristálycukorral habosra keverjük. 2. A kefírbe beleöntjük a sütőport, összekeverjük. 3. Ha felhabosodik, a tojásos cukorhoz öntjük. 4. 2 bögre lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! 2. A...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűTejet a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszt. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük. Egy darab zsírpapírra négyszögletes formát készítünk kb. 1-2 cm...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű