Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jólvágjuk. megdermedjen. Vékony szeletekre
Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszünk, megöntözzük egy kevés rumaromával ízesített tejjel, és rákenjük a kávékrém felét, erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém felét. Erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém másik felét, végül piskótát. Néhány óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztáskor a tetejét bevonjuk cukrozott tejszínhabbal, és megszórjuk szálasra vágott, hámozott mandulával vagy tortadarával.
A vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel kikeverjük, 35x25 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokolá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű