menu

Családireceptkönyv.hu

KókusztekercsKávés piskóta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 06
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jólvágjuk. megdermedjen. Vékony szeletekre

Elkészítés:



Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszünk, megöntözzük egy kevés rumaromával ízesített tejjel, és rákenjük a kávékrém felét, erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém felét. Erre ismét tejes piskótát teszünk, majd a krém másik felét, végül piskótát. Néhány óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztáskor a tetejét bevonjuk cukrozott tejszínhabbal, és megszórjuk szálasra vágott, hámozott mandulával vagy tortadarával.

KókusztekercsKávés piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Levendulás keksz
Levendulás keksz

A vajat hidegen, amikor jó kemény, almareszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a porcukrot és kézzel vagy keverőgéppel kidolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a liszteket, a csipet sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes szív
Mézes szív

A hozzávalókat robotgéppel kikeverjük, 35x25 cm-es tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokolá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Meggyes piskóta
Meggyes piskóta

A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük. A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk