menu

Családireceptkönyv.hu

Lusta asszony túrós pitéje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg porcukor + 1 ek cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
1 pohár tejföl
3 tojás
3 dl tej
1 tk vanília eszencia
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola
k.b. 5 dkg vaj

Elkészítés:



Egy edényben összekeverem a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverem a tojásokat, utána hozzáöntöm a tejet.

Az “asszonyság” annyira lusta, hogy nem választja szét a tojásokat, viszont ha valakinek van kedve, akkor először csipet sóval keményre veri a tojásfehérjét, beleteszi a tojássárgát, a cukort és a vanília eszenciát, majd a tejet.

Egy üveg (nagyobb fajta) tűzálló tálat alaposan kivajazok. (Lehet sütni tepsiben is) Innentől viszont az ahogy esik úgy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimítani, egyenletessé tenni!

A kivajazott tálba szórom a lisztes keverék felét. Rámorzsolom a túrót, viszonylag nagy galacsinokban, megszórom mazsolával, meglocsolom a tejföllel és ráreszelem az (alaposan megmosott) citrom héját. Rászórom a maradék lisztes keveréket és az egészre ráöntöm a tojásos tejet.

Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjammal összekeverem és itt ott lenyúlok az edény aljára is, hogy egyik összetevő se alkosson “vízzáró réteget”.

Tetejére “rávagdalom” a vajat.

Előmelegített, 150 fokos sütőben – ha túl forró a sütőd, résnyire hagyd nyitva az ajtót -40-45 perc

Lusta asszony túrós pitéje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai citromkrémes szelet
Amerikai citromkrémes szelet

A tésztának valókat összegyúrjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe (gáztepsi) tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük, még forrón belekeverjük a hozzávalókat egyesével és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MÁKOS RÁCSOS SÜTEMÉNY
MÁKOS RÁCSOS SÜTEMÉNY

1.) A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a tojássárgával, 1 csomag vaníliás cukorral és késhegynyi sóval. Annyi tejfölt vagy hideg vizet dolgozunk bele, hogy rugalmas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínhabos zselés gymölcstorta
Tejszínhabos zselés gymölcstorta

A zselé készítése: A hideg gyümölcslébe beáztatjuk a zselatint, felfőzzük, és ha sima kihűtjük. A krém készítése: A tejszínt kemény habbá verjük, megcukrozzuk, beleöntünk 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Chec pufos
Chec pufos

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile ame...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk