Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl langyos tej
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg puha margarin vagy vaj
- 2 dkg élesztő
A feltéthez:
- 3-4 db virsli (én a roppanós bécsi virslit használtam)
-pizzakrém,ízlés szerint pizza fűszerkeverék.
-15dkg kockázott bacon
-10 dkg kolbász
-10 dkg trapista sajt
vagy ízlés szerint bármilyen
A tészta hozzávalóit összegyúrom és 30 percig pihentetem.
A bacont és a kolbászt egy kicsit megpirítom.
A tésztát kör alakúra nyújtom és a szélétől kb.3-4 cm re körberakom virslivel,majd rájuk hajtom a tésztát.
A virslis részt bevagdosom 2cm-ként és fordítok rajta egyet hogy a virslik felfelé nézzenek.
A közepét megkenem pizzakrémmel,rászórok fűszerkeveréket,rárakom a bacont és kolbászt,megszórom reszelt sajttal és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazanyagot elkevertem majd hozzáadtam a reszelt almát. Utána a Loprofinos vizet és a rizstejet az olajjal elkeverve. Kikevertem. Ezt egy sütőpapíros formába öntöttem, és 18...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet megmosom, kimagozom és összekeverem a cukorral és zsemlemorzsával. 2. A lisztet elkeverem a sütőporral. 3. A tojásokat a cukorral, vajjal és margarinnal habosra keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy pohárba morzsoljuk, a langyos tejet ráöntjük. A cukrot hozzáadjuk, s várunk 10-15 percet, hogy az élesztő fölfuthasson. A lisztet a sóval összeforgatjuk, a margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes