50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
5 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
A középső réteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
5 dl tej
10 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, amíg minden alapanyag elolvad, közben folyamatosan kavargatjuk. Mikor elkészült, a kekszre öntjük és jól összekavarjuk. A masszát tortaformába simítjuk, minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a középső réteget. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon megfőzzük, majd kihűtjük, de közben kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrözzön be. A vajat habosra kavarjuk és a kihűtött pudingot kanalanként hozzáadjuk, simára kavarjuk, a kekszes masszára kenjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és langyosra hűtve a pudingos rétegre kenjük. A kakaóport a tetejére szitáljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
A tészta alapanyagait robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott, kb. 20 centis kapcsos tortaformában kisütjük 2 lapban, előmelegített sütőben, 180 °C-on, 35 perc alatt. Ha kivett...
Elkészítési idő:A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő:Olyan keverőtálat választunk amit tehetünk gőz fölé is. Választunk mellé egy edényt, amibe pont belefér, ebbe 2-3 ujjnyi vizet teszünk, forrni tesszük. Előkészítjük az ízesítőket,...
Elkészítési idő: