50 dkg háztartási keksz
10 dkg dió
5 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
A középső réteghez:
1 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
5 dl tej
10 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg tejcsokoládé
1 teáskanál vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A kekszet apróra tördeljük. A diót ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk és a kókusszal együtt a kekszhez kavarjuk. A vajat, a tejet, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük és lassú tűzön addig melegítjük, amíg minden alapanyag elolvad, közben folyamatosan kavargatjuk. Mikor elkészült, a kekszre öntjük és jól összekavarjuk. A masszát tortaformába simítjuk, minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. Hűtőbe tesszük, amíg megcsináljuk a középső réteget. A pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük és a megszokott módon megfőzzük, majd kihűtjük, de közben kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrözzön be. A vajat habosra kavarjuk és a kihűtött pudingot kanalanként hozzáadjuk, simára kavarjuk, a kekszes masszára kenjük. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és langyosra hűtve a pudingos rétegre kenjük. A kakaóport a tetejére szitáljuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Tészta hozzávalit összedolgozni majd vékonyra kinyújtani és apró korongokat szaggatni, bele sütőpapírral bélelt tepsikbe, ezután a 3 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kőkeményre fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőport belekeverjük a lisztbe. A tojások fehérjét felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is. 2.) A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapírt húzd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve jeges vízfürd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű