2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav
Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. (Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni.) Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még 1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a hasznos gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1kg legyen.
Megmossuk és megpucoljuk az epret. Beletesszük a turmixgépbe, majd hozzátesszük a tejet, cukrot, tejszínt. Minden hozzávaló előtt bekapcsoljuk a turmixgépet egy pillanatra.
Elkészítési idő: 8 perc Nehézség: KönnyűA zöldalmát, a kiwit és a banánt meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd egy turmixgépbe helyezzük. Belefacsarjuk a zöld citromot, hozzáadjuk a felszeletelt szárzellert és az...
Elkészítési idő: 10 p Nehézség: KönnyűMinden gyümölcsöt lehetőleg egyenlő nagyságú kockára vágunk. A ribizliket leszárazzuk, megmossuk. Beletesszük egy nagyobb tálba, ráöntjük a sangria gyümölcsbort. Ráfacsarjuk a lim...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát. 2 Az üveget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű