Családireceptkönyv.hu

Alma ivólé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav

Elkészítés:


Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. (Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni.) Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még 1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a hasznos gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1kg legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezám tej
Szezám tej

1.Az agavé szirup kivételével valamennyi hozzávalót tedd a Vegital készülékbe, töltsd fel vízzel a MAX jelzésig, és indítsd el a ganonatej/száraz programot. 2.Szűrés után keverd b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pezsgő - Bodzapezsgő - OK
Pezsgő - Bodzapezsgő - OK

1. A virágokat egy nagy edénybe tesszük. A bodza virágait minél jobban szabadítsuk meg a száruktól. 2. A virágokra ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot. 3. A citromokat ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos jegeskávé
Kókuszos jegeskávé

A kókuszreszeléket a tej felével és a cukorral turmixba tesszük, és rövid ideig turmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet is, és alaposan elkeverjük. Egy nagyobb üvegpoharat m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mogyorólikör
Mogyorólikör

A cukrot a tejszínnel felforraljuk, ha kihűlt hozzáadjuk az aromát, vodkát és a vizet. Hűtőben hetekig eláll, hidegen kínáljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk