menu

Családireceptkönyv.hu

Alma ivólé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg alma
25-35 dkg cukor
2,5-3 l víz
1 csapott teáskanál citromsav

Elkészítés:


Az almákat hámozzuk, magházától megfosztjuk, feldaraboljuk. Lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, míg az alma meg nem puhul. Akkor botmixerrel péppé zúzzuk, majd felöntjük vízzel. Egyszerre kevesebbet öntsünk bele, hogy igény szerinti sűrűségű legyen a lé; mi hígabban kedveljük. (Utólag hígítva kevésbé lesz kellemes íze, akkor valamennyivel édesebbre kell hagyni.) Beleszórunk 25 dkg cukrot, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még édesítjük. A citromsavval együtt még 1-2 percig forraljuk, majd alaposan kimosott üvegekbe szedjük, és lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp: ezzel a módszerrel körtelevet is készíthetünk. Akár hullott gyümölcs is felhasználható, a hasznos gyümölcshús súlya ehhez a mennyiséghez kb. 2-2,1kg legyen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bodzaszörp bodzavirágból
Bodzaszörp bodzavirágból

Az a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Cranberry Kick
Cranberry Kick

Töltsünk jeget a highball pohárba. Öntsük hozzá a vodkát, a limelevet és az áfonyalevet. Keverjük jól meg. Díszítsük limeszelettel, kínáljuk szívószállal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres banános fagyi
Epres banános fagyi

Az egészet össze turmixolni,tálba kiönteni tetejére az össze kockázott gyümölcsöt.2 órára fagyasztóba tenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puncs
Puncs

A hozzávalókat felforralom, majd a narancsot felszeletelem és azt is hozzáadom. Forrón poharakba adagolom.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk