Gyors kovászos kenyér
sütés előtti este
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…
összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
- 1 l tejben megfőzzük a 25 dkg rizst, lassan forralva. - Időnkénti kavargatás mellett hagyjuk teljesen kihűlni. - A tojás sárgáját a fele kristálycukorral habosra kikeverjük. Ma...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz előtészta összekeverés után a dagasztógép táljába 6 órát kelt. Ekkor hozzáadtam a többi lisztet és kb 5 percig dagasztottam. A sóval és a magokkal is kb 5 percig dagasztottam....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász: 2 kanál anyakovász a hűtőből (lehet aktív is) 10 dkg langyos víz 15 dkg BL80 kenyérliszt Tészta: az összes kovász 65 dkg BL80 kenyérliszt 300 ml szobahőmérsékletű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes